Μητσοτάκης για Τέμπη: Άθλια διαστρέβλωση όσων είπα για εργαλειοποίηση

Μητσοτάκης για Τέμπη: Άθλια διαστρέβλωση όσων είπα για εργαλειοποίηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναφερόταν στην απεργία των μηχανοδηγών, την οποία χρέωσε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για το ενδεχόμενο ειδικού δικαστηρίου για τις υποκλοπές και για τις διερευνητικές.

Για συκοφαντία και κοπτοραπτική έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στη χθεσινή του δήλωση περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε: “Η λέξη εργαλειοποίηση αναφερόταν ξεκάθαρα στο ζήτημα της απεργίας η οποία έγινε τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές και θέλω να θυμίσω ότι ο Προϊστάμενος του Σωματείου των Μηχανοδηγών είναι στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής, του ΣΥΡΙΖΑ.”

Τόνισε επίσης: “Σέβομαι και τιμώ απόλυτα τις οικογένειες των νεκρών. Καταλαβαίνω τον πόνο τους. Έχουν δικαίωμα να κινηθούν με όποιον τρόπο οι ίδιες πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη δικαιοσύνη, που πρέπει να αποδοθεί για το τραγικό αυτό δυστύχημα.”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως: “Οτιδήποτε άλλο είναι μία άθλια προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων είπα” και σχολίασε: “Ξέρετε, είμαι συνηθισμένος σε αυτά, πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέφευγε σε τέτοιες τακτικές πριν από τις εκλογές, αλλά δεν νομίζω ότι με τέτοιες επιλογές μπορούμε να πορευτούμε ουσιαστικά προς τα εμπρός.”

Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή χάος και αχταρμάς

Με αφορμή την συζήτηση περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού» με μόνο στόχο τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, την οποία χαρακτήρισε ευφυολόγημα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πρώτη φορά “τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης. Και από την άλλη υπάρχει ο απόλυτος αχταρμάς.”

Έθεσε δε εκ νέου το «στοίχημα» των εκλογών, “όχι μόνο στη λογική του αν η χώρα θα πάει μπροστά ή να θα πάει πίσω, αλλά αν θα έχουμε σταθερότητα ή ένα χάος και έναν αχταρμά από την άλλη πλευρά.”

Υποστήριξε μάλιστα ότι από το ΣΥΡΙΖΑ “κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν οι ίδιοι στην καρέκλα τους ή να διεκδικήσουν με κάποιο τρόπο -ο οποίος είναι βαθιά εξωθεσμικός- την επιστροφή τους στην εξουσία.”

Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού και τα σενάρια για Ειδικό Δικαστήριο

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης: “Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως τη φαντάζονται κάποιοι, ούτε πώς θα συγκροτηθεί, ούτε πώς θα σταθεί στη Βουλή, ούτε τι ακριβώς θα κάνει από τη στιγμή που η υπόθεση των υποκλοπών, θέλω να σας θυμίσω, είναι στη Δικαιοσύνη.”

Διερωτήθηκε δε “ποιος ο λόγος να μπει η χώρα σε μία απίστευτη περιπέτεια αστάθειας μόνο και μόνο για να συναντηθούν κάπου ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης;” Υποστήριξε επίσης ότι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ενώνει “το κοινό τους μένος απέναντί μου”.

Στο ερώτημα εάν Τσίπρας και Ανδρουλάκης θέλουν να τον στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

“Δεν το ξέρω αυτό. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αυτός ο οποίος μας είπε ότι «πρέπει κάποιοι να πάνε φυλακή». Θέλω να θυμίσω στον κ. Ανδρουλάκη και στον κ. Τσίπρα ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται από την ίδια τη Δικαιοσύνη και όχι από τους πολιτικούς αντιπάλους

Και βέβαια ο κ. Πολάκης ήταν αυτός ο οποίος πριν από τις προηγούμενες εκλογές είχε πει «πρέπει να στείλουμε και κάποιους φυλακή μπας και καταφέρουμε να κερδίσουμε τις εκλογές». Άρα, «τεχνογνωσία» από εκείνη την πλευρά υπάρχει.”

Μητσοτάκης: “Δεν έχω πολλά να πω με Τσίπρα και Ανδρουλάκη”

Όσον αφορά στο τι θα κάνει στις 22 Μαΐου, όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον καλέσει και του δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ειδικότερα εάν καταρχήν θα τηλεφωνήσει στον κ.Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Δεν έχω να σάς πω πολλά πράγματα για το τι θα κάνω εκείνη τη στιγμή, διότι θα σεβαστώ και θα περιμένω το αποτέλεσμα του ελληνικού λαού.

Αλλά μιας και με ρωτάτε αν έχω κάτι να πω με τον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα, προφανώς την απάντηση τη γνωρίζετε ήδη.”

Ενώ ερωτηθείς εάν θα επιδιώξει συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είπε: “Λίγα πράγματα έχω να πω με τον κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πορευτεί σε έναν σκληρό, θα έλεγα αντι-νεοδημοκρατικό αγώνα. Ουσιαστικά έχει συνταχθεί με τον κ. Τσίπρα σε πάρα πολλά διαφορετικά επίπεδα.”

Επανέλαβε τη θέση του κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας και σχολίασε: “Ειδικά μία κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα είχε ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτή κι αν θα ήταν συνταγή για την απόλυτη αστάθεια, για την παραλυσία. Πόσω μάλλον όταν θα μιλούσαμε για δύο κόμματα -αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ- που είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τελείως διαφορετικές ατζέντες.”

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Ανδρουλάκη ότι “έχει επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ πίσω στον κρατισμό της δεκαετίας του ’80, τσακώνεται με τον κ. Τσίπρα για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Προανήγγειλε επίσης ότι εφόσον επανεκλεγεί θα επαναφέρει το θέμα της ψήφου των αποδήμων για “να απλοποιήσουμε επιτέλους τη διαδικασία για να μπορούν όλοι οι Έλληνες οι οποίοι μένουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.”

Δήλωσε επιπλέον ότι: “Το άρθρο 16 θα αλλάξει γιατί η χώρα πρέπει επιτέλους να ανταγωνιστεί με τον υπόλοιπο κόσμο και να έχουμε και στη χώρα μας μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε και να μην φεύγουν δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά και να πηγαίνουν στο εξωτερικό, και η Ελλάδα να μπορεί να γίνει κέντρο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όπως ακριβώς το έκανε η Κύπρος.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα