Portrait of a young woman with a pistol. She looks directly, focused and sternly at her opposite. She is ready for anything. Dark and mysterious, Film Noir style. Getty Images

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ

Πέραν της ευκολίας με την οποία βρήκαν πληρωμένους δολοφόνους, οι πρωταγωνιστές των πέντε ιστοριών που ακολουθούν εκπλήσσουν με την εμμονή τους και το επίπεδο της αποτυχίας τους.

Αν και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείποντα, στις εποχές που ζούμε είναι χρήσιμο να μην αφήνουμε κενά.

Έτσι, κάνουμε το disclaimer πως καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και κάθε άνθρωπο που καταφεύγει σε αυτήν την οδό για τον όποιο λόγο και με τον όποιον τρόπο.

Οι πέντε ιστορίες που ακολουθούν είναι αληθινές και έχουν για πρωταγωνιστές ανθρώπους, οι οποίοι αφενός βρήκαν και αφετέρου μίσθωσαν πληρωμένους εκτελεστές, για να εξοντώσουν άτομα που τους ‘χαλούσαν’ τα σχέδια -κυρίως μια πιο άνετης ζωής.

Οιι στόχοι, που επιβίωσαν, προφανώς και δεν βρίσκουν τίποτα διασκεδαστικό στο πόσο λάθος ήταν το πλάνο που αφορούσε το τέλος της ζωής τους. Και δεδομένα ευχαριστούν την τύχη τους, για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Το 0/3 που οδήγησε σε 20ετη φυλάκιση

H Michelle Gaiser. ABC News

Το 2008 η Michelle Gaiser σύναψε σχέσεις με τον Jeff Stern που ήταν παντρεμένος με την Yvonne Stern. Η ερωμένη ζήλευε τη σύζυγο, στο βαθμό που άρχισε να σκέφτεται πώς μπορεί να τη βγάλει από τη μέρη. Προσέλαβε έναν δολοφόνο που δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή που έγινε με όχημα που ήταν εν κινήσει.

Η Michelle δεν πτοήθηκε. Πλήρωσε άλλον για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Απέτυχε κι αυτός (πυροβόλησε το στόχο μέσω του τζαμιού που υπήρχε στην εξώπορτα του σπιτιού της -που χάλασε την εξέλιξη). Τότε (Μάιο 2010) η Michelle ‘επένδυσε’ σε τρίτον. Η Yvonne επιβίωσε και αυτής της απόπειρας, μετά τη σφαίρα που δέχθηκε στο στομάχι -ενώ καθόταν στο αυτοκίνητο της.

Στην αρχή οι εισαγγελείς πίστευαν πως ο ιθύνων νους ήταν ο Jeff και κάλεσαν τη Michelle να καταθέσει εναντίον του -για να μειωθεί η ποινή της. Εκείνη δέχθηκε τη συμφωνία και κατέθεσε ότι ο έρωτας της την ανάγκασε να ενορχηστρώσει τη δολοφονία της συζύγου του, μέσω ενός ιστού που περιλάμβανε τρανσέξουαλ ιερόδουλων, χρήματα και αποκλίνον σεξ.

Ο ‘πύργος’ κατέρρευσε όταν η αστυνομία βρήκε στοιχεία που ήθελαν την ερωμένη να έχει προσπαθήσει να προσλάβει εκτελεστή για να σκοτώσει τον Jeff.

Δεν απευθύνθηκε σχετική κατηγορία, αλλά κατέπεσαν αυτές εναντίον του Jeff (για υποκίνηση δολοφονίας), το 2013. Η Gaiser καταδικάστηκε σε μόλις 20 χρόνια φυλάκισης, κάτι που χρωστά στις αποτυχίες αυτών που είχε πληρώσει.

Ο -δικηγόρος στο επάγγελμα- Jeff μήνυσε τους δικηγόρους της ερωμένης του, υποστηρίζοντας πως επιδίωξαν την καταδίκη του, ώστε να πουλήσουν τα δικαιώματα της υπόθεσης για να γίνει κινηματογραφική ταινία.

Έξι εκτελεστές πληρώθηκαν, εκτέλεση δεν έγινε

Στο Guangxi της Κίνας, το 2013 ο επενδυτής ακινήτων, Tan Youhui αποφασίζει να εξοντώσει τον ανταγωνιστή του και ενάγοντα σε αγωγή εναντίον του (αναφέρθηκε ως Wei).

Κυριολεκτικά.

Προσλαμβάνει έναν εκτελεστή (Xi Guangan), στον οποίον προσφέρει κοντά στις 300.000 δολάρια.

Την επομένη, ο Xi δίνει τα μισά λεφτά σε άλλον δολοφόνο (Mo Tianxiang) για να κάνει εκείνος τη δουλειά. Ο Mo την αναθέτει σε άλλον (Yang Kangsheng) για το ¼ του αρχικού ποσού και την υπόσχεση ότι μετά τη δολοφονία θα πάρει άλλα 150.000 δολάρια.

Τελικά, ο Yang πετάει τον μπαλάκι στον Ling Xiansi, για 60.000 δολάρια.

Εκείνος επικοινωνεί με τον στόχο και του ζητά να συναντηθούν. Στο ραντεβού ο Ling λέει στον Wei όσα έχουν προηγηθεί και του προτείνει (έναντι αμοιβής) να προσποιηθούν το θάνατο του. Χρησιμοποιούν ψεύτικα φωτογραφικά στοιχεία για να ξεγελάσουν τον Tan Youhui, με τον Wei να λέει τα πάντα στην αστυνομία και να διατάσσεται έρευνα.

Σύμφωνα με τα αρχεία του κινεζικού δικαστηρίου, και οι έξι άνδρες που ενεπλάκησαν στο -ας πούμε- σχέδιο κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Ο Tan καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, ένοχος για την πρόσληψη του αρχικού εκτελεστή. Ο πρώτος πληρωμένος δολοφόνος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 6 μήνες, οι δυο επόμενοι σε 3 χρόνια και τρεις μήνες, ο τέταρτος σε 3 χρόνια και ο τελευταίος σε 2 χρόνια και 7 μήνες.

Το ‘χεις ή να τα ξαναπώ;

Η γυναίκα που εμφανίστηκε στην κηδεία της

Πάμε στο Μπουρουντί της Αφρικής. Στις αρχές του 2015, ένας άνδρας προσλαμβάνει ομάδα εκτελεστών για να σκοτώσουν τη σύζυγο του και μητέρα των τριών παιδιών τους. Η Noela Rukundo ζει μεν, στην Αυστραλία, αλλά επιστρέφει στη γενέτειρα της για να παραστεί στην κηδεία της μητριάς της.

Ο άνδρας δίνει στους δολοφόνους πλήρες πλάνο. Ανέφερε πού θα γίνει το χτύπημα (στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που είχε κλείσει η γυναίκα) έως πού θα ήθελε να αφήσουν τη σωρό.

Ανήμερα της εκτέλεσης, της τηλεφωνεί για να μάθει όσες πληροφορίες χρειάζεται (το πρόγραμμα της, τι ώρα θα κοιμηθεί κλπ). Εκείνη νομίζει πως το κάνει από ενδιαφέρον. “Μόλις βγήκα από το ξενοδοχείο, είδα έναν άνδρα να κατευθύνετε απειλητικά προς το μέρος μου.

Μου είπε να μη φωνάξω, γιατί θα με πυροβολήσει, αλλά ακόμα και να τον έπιαναν, εγώ θα ήμουν νεκρή“.

Δίπλα του ήταν ένας ακόμα άνδρας, ο οποίος επίσης κρατούσε όπλο. “Κάλυψαν το πρόσωπο μου και είπαν στον οδηγό του οχήματος ‘ξεκίνα’. Με πήγαν σε ένα άδειο κτίριο και με έδεσαν σε μια καρέκλα. Με ρώτησαν τι είχαν κάνει στον άνδρα που διέταξε την εκτέλεση μου. Ρώτησα ποιος είναι.

Μου είπαν ότι ήταν ο σύζυγος μου και μετά με χαστούκισαν”.

Δεν τους πίστεψε. Την έπεισαν όταν του τηλεφώνησαν και τον έβαλαν σε ανοιχτή ακρόαση. “Μετά λιποθύμησα. Όταν συνήλθα σκέφτηκα πως δεν μπορεί να με σώσει κανείς. Τότε ο αρχηγός της συμμορίας μου είπε ‘δεν θα σε σκοτώσουμε, γιατί δεν σκοτώνουμε γυναίκες και παιδιά’. Είχε πάρει ήδη τα χρήματα, οπότε δεν τον ένοιαζε”.

Η Noela αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από δυο ημέρες και επέστρεψε στη Μελβούρνη, πάνω στην ώρα της κηδείας της, στην οποία παρέστη!

“Μέσα στο σπίτι με έκλαιγαν μαζί με τον σύζυγο μου, ο οποίος κάποια στιγμή βγήκε να συνοδεύει κάτι άνδρες στο αυτοκίνητο τους. Και με είδε μπροστά του. Δεν το πίστευε. Τα μάτια του μαρτυρούσαν τρόμο. Μιλούσε στον εαυτό του και μετά ήλθε να με ακουμπήσει. Όταν διαπίστωσε πως είμαι ζωντανή, πετάχτηκε στον αέρα”.

Ώρες μετά της είπε πως ήθελε να την σκοτώσει, γιατί τη ζήλευε και πίστευε πως ήθελε να τον εγκαταλείψει.

Όταν συνελήφθη, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. Προφανώς δεν έπεισε.

Ο τηλεοπτικός παραγωγός που… έκανε έρευνα

Ο David Harris έγινε γνωστός ως τηλεοπτικός παραγωγός μέσω της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς με τίτλο Τhe Bill. Το 2016 ερωτεύτηκε μια νεότερη γυναίκα. Το πρόβλημα ήταν πως ήταν παντρεμένος και η σύζυγος του, Hazel Allinson είχε τα λεφτά της οικογένειας.

Προσέλαβε εκτελεστή για να τη ‘βγάλει’ από τη μέση. Η αποστολή δεν στέφθηκε με επιτυχία (ο δολοφόνος πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε). Ξαναδοκίμασε. Πάλι δεν υπήρχε αποτέλεσμα, με τον εκτελεστή να πηγαίνει στην αστυνομία και να τα λέει όλα. Πράγμα που δεν ήξερε ο Harris, ο οποίος έκανε και νέα πρόσληψη: δεν ήξερε πως είχε δώσει χρήματα σε αστυνομικό.

Αρνήθηκε τα πάντα (είπε πως έκανε έρευνα για ένα μυθιστόρημα που έγραφε), διαψεύστηκε από τα ηχητικά ντοκουμέντα και καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκισης.

H καλύτερα σκηνοθετημένη δολοφονία

Το 2017, στο Houston ο Ramon Sosa διαπίστωσε πως τελικά η σύζυγος του, Lulu δεν ήθελε τον ίδιο, αλλά τα λεφτά του. Καθυστέρησε μεν, μια δεκαετία (γνωρίστηκαν το 2007), αλλά έσωσε τη ζωή του. Η ιστορία αυτή έχει αναπτυχθεί πλήρως στο NEWS 24/7.

Στα highlights ανήκει το γεγονός ότι το 2015 το ζευγάρι συμφώνησε να πάρει διαζύγιο. Ένα μήνα πριν την έκδοση του “με πήρε ένας φίλος τηλέφωνο και μου είπε πως η γυναίκα μου είχε πληρώσει κάποιον να με σκοτώσει”.

Αποφάσισε να μη χαλάσει τα πλάνα και να συγκεντρώσει όσα στοιχεία θα εξασφάλιζαν την καταδίκη της Lulu που έλαβε φωτογραφία με τον Ramon να φαίνεται πως είναι νεκρός, σε χαντάκι (είχε προσλάβει make up artists για να εξασφαλίσει πως όλα θα γίνονταν σωστά).

H Maria “Lulu” De Lourdes Dorantes καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης, τον Οκτώβριο του 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα