Κεντάκι: Δεύτερο περιστατικό μετά το μακελειό σε τράπεζα του Λούιβιλ – Ένας νεκρός

Κεντάκι: Δεύτερο περιστατικό μετά το μακελειό σε τράπεζα του Λούιβιλ – Ένας νεκρός
Πυροβολισμοί στο Λούιβιλ AP

Ένας άνδρας έχασε την ζωή του και μια γυναίκα τραυματίστηκε σε νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε κολέγιο του Λούιβιλ. Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες.

Λίγες μόλις ώρες μετά το μακελειό στην τράπεζα, ένας άνδρας σκοτώθηκε και μια γυναίκα τραυματίστηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε κολέγιο του Λούιβιλ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο WLKY.

Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες της επίθεσης στο Jefferson Community and Technical College, που απέχει 3,2 χιλιόμετρα από την τράπεζα όπου σκόρπισε τον θάνατο ο Κόνορ Στέρτζον.

Η ένοπλη βία αποτελεί μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 146 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive.

Στον απόηχο του μακελειού στο Λούιβιλ του Κεντάκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την έκκληση του προς το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοσχέδιο με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής. «Πόσοι άλλοι Αμερικανοί πρέπει να σκοτωθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τις κοινότητές μας;», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα