Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η απολογία της – Tο απόγευμα η απόφαση, ζητάνε “βραχιολάκι”

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η απολογία της – Tο απόγευμα η απόφαση, ζητάνε “βραχιολάκι”
Οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή AP Photo/Olivier Matthys

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο QatarGate.

Τις δικές της εξηγήσεις για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο QatarGate έδωσε σήμερα το πρωί η Εύα Καϊλή, με την απολογία της ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών να ολοκληρώνεται μετά από σχεδόν δύο ώρες.

Η ευρωβουλεύτρια και πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚ βρέθηκε από τις φυλακές Χάρεν που κρατείται στις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη (22/12) ενώπιων των βελγικών δικαστικών αρχών για να απολογηθεί στο πλαίσιο του σκανδάλου QatarGate.

Η διαδικασία είναι απόρρητη, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα και η απόφαση θα βγει αργά το απόγευμα. Η κα Καϊλή είναι αθώα“, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της απολογία της ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ μαζί με τον Αντρέ Ριζόπουλος ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα.

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος 2022 Olivier Matthys/AP Photo


Όπως έγινε γνωστό, οι δικηγόροι ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ενώ τόνισαν ότι η κ. Καϊλή συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών.

Στην απολογία της ενώπιον του βελγικού Προδικαστικού Συμβουλίου η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε σειρά πολλών ζητημάτων.

Βασικότερο όλων, γιατί εφόσον γνώριζε ότι υπήρχαν στο σπίτι της βαλίτσες με χρήματα, δεν ειδοποίησε τις αρχές αλλά στράφηκε στον πατέρα της για να τις “εξαφανίσει”, δίνοντάς τες στον φερόμενο ως “εγκέφαλο” του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι και πρώην αφεντικό του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ερωτηματικό αποτελεί και το πώς βρέθηκαν μέσα στη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ, με την οποία συνελήφθη ο πατέρας της, μπιμπερό, γάλα και ένα τάμπλετ.

Οι συνήγοροί της ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα, ενώ η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήθηκε φαίνεται να εστιάζει στο ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Παράλληλα με εμφατικότητα τονίστηκε, πιθανότατα, η ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο δίχρονο παιδάκι της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα