Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία στέλνει άρματα μάχης στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία στέλνει άρματα μάχης στο Κίεβο
AP Photo/Michael Sohn

Ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, ανακοίνωσε την πρόθεση της Βαρσοβίας να στείλει γερμανικά άρματα μάχης στην Ουκρανία, ύστερα από την συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η Πολωνία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να στείλει, γερμανικής κατασκευής, άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, στο πλαίσιο ευρύτερου διεθνούς συνασπισμού.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, δήλωσε πως “η Γερμανία δεν πρέπει να εμποδίσει άλλες χώρες να λάβουν αποφάσεις για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που λαμβάνει η Γερμανία”.

Ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, και ο Λιθουανός ομόλογός του, Γκιτάνας Ναουσέντα, συναντήθηκαν χτες Τετάρτη (11/1) με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Λβιβ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται τανκς για να νικήσουν στον πόλεμο και ότι το Κίεβο αναμένει κοινή απόφαση για το θέμα, αφού μία χώρα δεν μπορεί να παράσχει επαρκή αριθμό αρμάτων μάχης.

Στην Βρετανία, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι “τα άρματα μάχης θα δώσουν αποφασιστικής σημασίας ικανοτητες στους Ουκρανούς”. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Αμυνας Μπεν Ουάλας να συνεργαστεί με τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την αποστολή των τανκς. Προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ενώ αναφέρεται πως το Λονδίνο εξετάζει την αποστολή αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα