Ισραήλ: Ένοπλες Δυνάμεις κατά Νετανιάχου για τη δικαστική αναθεώρηση

Ισραήλ: Ένοπλες Δυνάμεις κατά Νετανιάχου για τη δικαστική αναθεώρηση
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου 2023 Abir Sultan/AP

Ξεσηκωμός στο Ισραήλ για το πλάνο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου για δικαστική αναθεώρηση. Αντιδράσεις και από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

“Φωτιά” έχει βάλει στο Ισραήλ η απόφαση της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει σε δικαστική αναθεώρηση. Την Κυριακή (05/03) στο πλήθος κόσμου που αντιτίθεται στα κυβερνητικά σχέδια, προστέθηκαν οι έφεδροι πιλότοι επίλεκτης μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Η 69 Μοίρα, μία από τις κορυφαίες μονάδες των δυνάμεων της ισραηλινής αεροπορίας, που εκτελεί επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε εκπαίδευση ή εφεδρικό καθήκον όσο προχωράει το πλάνο Νετανιάχου, όπως αναφέρει η Haaretz.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι διεξάγει μια συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης υπό το φως των πολλών αποστολών ασφαλείας και των προσόντων που απαιτούνται. Ο Αρχηγός του Επιτελείου τόνισε ότι έχει επίγνωση του δημόσιου λόγου και των διαφωνιών, αλλά δεν θα επιτρέψει να βλάψουν την ικανότητα του Ισραηλινού Στρατού να εκπληρώσει την αποστολή του, τη διατήρηση της ασφάλειας του κράτους.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί είναι οι στρατιώτες που συμμετέχουν ενεργά στις διαδηλώσεις κατά της δικαστικής αναθεώρησης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα