Π. Ιωαννίδης – Ηλ. Τσαουσάκης στο NEWS 24/7: Δεν υπήρχε ιδιαίτερη πόλωση σ’ αυτές τις εκλογές

Π. Ιωαννίδης – Ηλ. Τσαουσάκης στο NEWS 24/7: Δεν υπήρχε ιδιαίτερη πόλωση σ’ αυτές τις εκλογές
Ηλίας Τσαουσάκης και Πέτρος Ιωαννίδης

Στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου αλλά και στη μεγάλη απουσία του Ηλία Νικολακόπουλου σ' αυτές τις εκλογες αναφέρθηκαν οι Ηλίας Τσαουσάκης και Πέτρος Ιωαννίδης στην εκπομπή του NEWS 24/7.

Τη δική τους οπτική για την προεκλογική εκστρατεία κατέθεσαν στην εκπομπή του NEWS 24/7 οι πολιτικές αναλυτές Ηλίας Τσαουσάκης και Πέτρος Ιωαννίδης.

Ιωαννίδης: Το ’81 θα ήθελα να ήμουν παρών ως αναλυτής. Και το 89 ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί άλλαζε ο κόσμος. Την Κυριακή ο Ηλίας δεν θα είναι μαζί μας. Είχα συνηθίσει να είμαι μαζί του τέτοια μέρα, δεν ξέρω είναι περίεργο και στενάχωρο.

Περίπου ένα 10% θα είναι αναποφάσιστοι την Κυριακή. Υπάρχουν τρόποι να τους ιχνηλατήσεις. Προσπαθείς να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Αλλά οι αναποφάσιστοι δεν είναι συμπαγές κομμάτι. Περιμένουμε την Κυριακή, στις 7μμ θα έχουμε το exit poll και θα ξέρουμε. Παλαιότερα ήταν πιο εύκολη η δουλειά πριν την κρίση είχαμε 2,5 κόμματα. Το 85% των ανθρώπων ψήφιζε το ίδιο κόμμα. Τώρα δεν υπάρχει ταύτιση κομματική.

Η καμπάνια δεν ενθουσίασε τους ψηφοφόρους. Αυτό που περίμενα εγώ ήταν πόλωση μεταξύ των κομμάτων. Τελικά δεν ήταν τόσο πολωμένο και τοξικό το κλίμα. Οταν προσπάθησαν να πολώσουν τα κόμματα το κλίμα, οι ψηφοφόροι δεν “τσίμπησαν”.

Τσαουσάκης: Eίχαμε την τύχη να δουλέψουμε τον Ηλία Νικολακόπουλο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι θα κξάνουμε εκλογές χωρίς τον Ηλία. Ηταν ο πατριάρχης όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική έρευνα. Τα podcast χαροποίησε πολύ κόσμο που τα άκουσε γιατί ανακαλέσαμε την ιστορική μνήμη.

Βουβές και κατακερματισμένες είναι οι εκλογές. Δεν υπάρχουν αφηγήματα. Τα Τέμπη αλλάζουν τη ροή της προεκλογικής εκστρατείας, είναι μία τομή. Ο τόνος της εκστρατείας καθορίζεται και από αυτό.

Παρακολουθήστε όλη την εκπομπή του NEWS24/7

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε που ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα