Καιρός: Λίγες νεφώσεις, εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο
Σύννεφα Eurokinissi

Τοπικές ομίχλες το πρωί και ψύχρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Λίγες  νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη

 

Το Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες. Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοανατολικά με σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και στα ηπειρωτικά τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φθάσει τους 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι .Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/12/1950 θύελλα στην Αθήνα προκαλεί ζημιές. — Το 1979  3 νεκροί ορειβάτες στον Όλυμπο λόγω ισχυρής 3ημερης χιονοθύελλας. — Το 2007 συμπληρώνονται δέκα ημέρες ολικού παγετού στη Φλώρινα. — Το 2009 είχαμε 20°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα