Μαξίμου: Το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

Μαξίμου: Το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

"Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην αντίληψη ότι εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη" σχολίασε ο Γ. Οικονόμου, αλλά δεν διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα νέα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης από την ΕΥΠ ακόμη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνουν ξανά σε δύσκολη πολιτικά θέση την κυβέρνηση, η οποία αμύνεται με τη γραμμή περί εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην αντίληψη ότι εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη, που επιτελεί το ρόλο της ως βασικός πυλώνας της ελληνικής Δημοκρατίας, πάντα απέναντι σε τεκμηριώμενες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων για τις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει στο σχετικό δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δήλωσε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και τη δικαστική έρευνα. Αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός ενδεδειγμένος θεσμικά τρόπος, ώστε να διαλευκανθεί καθε πτυχή της υπόθεσης, όσον αφορά στις πραγματικές διαστάσεις, τους αυτουργούς ή τους μυθοπλάστες”, πρόσθεσε ο κ.Οικονόμου.

Διερωτήθηκε δε: “Ποιος είναι αυτός που προσδιορίζει πόσο πρέπει να κρατήσει μία έρευνα ή όχι; Ποιος είναι αρμόδιος;”, προσθέτοντας ότι: “Η ελληνική Δικαιοσύνη αξίζει την εμπιστοσύνη όλων μας. Απέναντι σε τεκμηριωμένες υποθέσεις και βάσιμους ισχυρισμούς κάνει ό,τι απαιτείται”.

Ο κ. Οικονόμου πάντως δεν διέψευσε κατηγορηματικά τα περί παρακολούθησης των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ. Ενώ με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη (Ant1) πως είτε έχουν διαπραχθεί εγκληματικές πράξεις ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ή τίθεται θέμα συκοφαντίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν μηνύει τον εκδότη της Documento, Κώστα Βαξεβάνη, και απάντησε: Βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα