Καιρός: Συννεφιά με παροδικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια

Καιρός: Συννεφιά με παροδικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια
Σύννεφα Eurokinissi

Βόρειοι άνεμοι έως 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια .
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το μεσημέρι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου..

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 14/1/1900 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα.
  • Το 1983 σημειώθηκε -3,6°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Σκύρο.
  • Το 2001 είχαμε ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που προκάλεσαν πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο Σαρωνικό με τέσσερεις νεκρούς. Πλημμύρες στην Κόρινθο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα