Σεραφείμ για Κιβωτό του Κόσμου: “Ο πάτερ Αντώνιος είχε αρνηθεί την εποπτεία”

Σεραφείμ για Κιβωτό του Κόσμου: “Ο πάτερ Αντώνιος είχε αρνηθεί την εποπτεία”
Πάτερ Αντώνιος Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου άδειασε μεγαλοπρεπώς την Κιβωτό του Κόσμου για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Τι είχε δηλώσει ο πατέρας Αντώνιος.

Σαφείς αποστάσεις από την Κιβωτό του Κόσμου μετά από όλα όσα καταγγέλθηναν για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς στη ΜΚΟ πήρε η Εκκλησία της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φθιώτιδος Σεραφείμ, σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του Alpha υποστήριξε πως η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είναι Ιδιωτική Δομή και δεν είναι υπό την εποπτεία της.

Επίσης δήλωσε πως κατά το παρελθόν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιχείρησε να βοηθήσει τον πατέρα Αντώνιο με κάποιου είδους εποπτεία, ο τελευταίος αρνήθηκε.

Αντώνιος: Φιλοξενούμε παιδιά από παραβατικές οικογένειες

Ο πατέρας Αντώνιος από την πλευρά του είχε τονίσει τα εξής:

«Να σας πω ότι είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρονια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο. Εμείς τις καταγγελίες μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Αυτό που μπορώ να σας πω και που το έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις είναι ότι εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν.

Η Κιβωτός με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό τους παιδαγωγούς και τους ψυχιάτρους το πρώτο που κάνουμε είναι να προστατεύουσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα