Το Tinder εγκαταλείπει τη Ρωσία… ένα χρόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Το Tinder εγκαταλείπει τη Ρωσία… ένα χρόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Tinder Getty Images

Την απόσυρση του Tinder από την αγορά της Ρωσίας, ανακοίνωσε η εταιρεία που κατέχει την εφαρμογή γνωριμιών, ύστερα από τουλάχιστον 14 μήνες από τη ρωσική εισβολή.

Τουλάχιστον 14 μήνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χρειάστηκαν για την εταιρεία που κατέχει τις δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών Tinder και Hinge για να ανακοινώσει την απόσυρση της παρουσίας της από τη Ρωσία.

Παρά τα άμεσα -σχετικά- αντανακλαστικά πολλών εταιρειών, που αποφάσισαν να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η εταιρεία Match Group δήλωσε ότι οι πλατφόρμες της λαμβάνουν μέτρα για να «περιορίσουν την πρόσβαση» στις υπηρεσίες και να αποσυρθούν εντελώς από τη ρωσική αγορά έως τις 30 Ιουνίου.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έκανε την εν λόγω ανακοίνωση στην ετήσια έκθεσή της σήμερα, προσθέτοντας ότι «δεσμεύεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Δεν είναι καλή εικόνα για ένα αξιόπιστο εμπορικό μπραντ να συνεχίζει τις δραστηριότητές του σε ένα κράτος όπου ο αρχηγός του κράτους έχει κατηγορηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Τζεφ Πέρκινς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα