Μύκονος: Στην Αστυνομία και το Δημαρχείο οι Αρχαιολόγοι – “Ενίσχυση τώρα” ζητάει ο δήμαρχος Μυκόνου

Μύκονος: Στην Αστυνομία και το Δημαρχείο οι Αρχαιολόγοι – “Ενίσχυση τώρα” ζητάει ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWS 24/7

Συναντήσεις με τους τοπικές Αρχές της Μυκόνου έχουν σήμερα οι σύλλογοι των Αρχαιολόγων μετά το περιστατικό του μαφιόζικου ξυλοδαρμού του συναδέλφου τους. Αναβαθμίστηκε σε κακούργημα ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού.

Στη Μύκονο έχουν μεταβεί σήμερα εκπρόσωποι των Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, όπου συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή της Αστυνομίας του νησιού, Χρήστο Χασιώτη και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων.

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία Αθηνών αναβάθμισε σε κακούργημα τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού στις 7 Μαρτίου, τον οποίο έρευνα το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

“Ένοπλοι μπράβοι”

Κατά τη συνάντηση τους με τον Υποδιοικητή της Αστυνομίας, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, τον ενημέρωσαν για τις συνεχιζόμενες απειλές που δέχονται συνάδελφοι τους και «περιστατικά με ένοπλους μπράβους» που έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέα. Ζήτησαν επίσης την άμεση διαλεύκανση του ξυλοδαρμού του συναδέλφου τους Μανώλη Ψαρρού, καθώς και τη συνδρομή της Αστυνομίας στους μελλοντικούς ελέγχους που θα χρειαστεί να κάνουν.

Ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος που βρίσκεται στη θέση του προσωρινά μέχρι να τοποθετηθεί στο νησί ο νέος Διοικητής, ενημέρωσε τους Συλλόγους των Εργαζομένων πως η υπηρεσία θα ενισχυθεί με 100 αστυνομικούς, το αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι όμως που συμβαίνει ανέκαθεν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, η ενίσχυση αυτή δεν επαρκεί καθώς οι αρχαιολογικές και πολεοδομικές παραβάσεις γίνονται τους μήνες του χειμώνα, εκτός τουριστικής σεζόν, όταν όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τον νόμο προετοιμάζονται ενόψει καλοκαιριού.

Δήμαρχος Μυκόνου: “Η ατζέντα μας είναι ίδια με αυτή των αρχαιολόγων”

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά τη συνάντηση με τους συλλόγους των εργαζομένων, δήλωσε πως διαμαρτύρεται μαζί τους για τον βίαιο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου: «Η δημοτική αρχή της Μυκόνου στέκεται αρωγός στον αγώνα που ξεκίνησαν οι αρχαιολόγοι. Είμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας. Η σχέση μας με την αρχαιολογία είναι μια σχέση δουλεμένη στον χρόνο, σμιλεμένη και ισχυρή. Θέλουμε ενίσχυση όλων των υπηρεσιών της Μυκόνου. Θέλουμε ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της Μυκόνου. Της Αστυνομίας, της Αρχαιολογίας, της Πολεοδομίας, του Λιμενικού. Το απαιτούμε, δεν μπορεί να περιμένει».

NEWS 24/7

Στη συνέχεια τόνισε πως το πρόβλημα δεν ενίσχυση μόνο στην τουριστική περίοδο δεν αρκεί.

«Δεν ζητάμε ούτε 80 ούτε 100 αστυνομικούς. Ζητάμε 300 και για όλο τον χρόνο, όχι μόνο στην τουριστική περίοδο. Σήμερα η επικαιρότητα είναι τα ζητήματα που θέτουν οι αρχαιολόγοι. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα είναι ολοχρονίς και έχουν να κάνουν με πληθώρα παραβάσεων. Τα ζητήματα της δόμησης έχουν να κάνουν με την χειμερινή περίοδο. Η Μύκονος είναι ένας τόπος που έρχονται 2 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Υπάρχει πολύ χρήμα και όπως ξέρετε το έγκλημα ακολουθεί το χρήμα. Δεν ανακαλύψαμε το έγκλημα και την αυθαιρεσία στη Μύκονο. Ότι συμβαίνει στην Αθήνα τον χειμώνα, μεταφέρεται το καλοκαίρι στη Μύκονο» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Κουκάς.

“Τα πρόστιμα είναι στραγάλια σε σχέση με τους τζίρους στη Μύκονο”

«Τα βεβαιωμένα αυθαίρετα πρέπει άμεσα να γκρεμιστούν. Να έρθουν μπουλντόζες και συνοδεία της Αστυνομίας να τα γκρεμίσουν. Μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε. Αυτή τη στιγμή με τα πρόστιμα δεν παίρνει το μήνυμα κανένας μαφιόζος. Με τους τζίρους που υπάρχουν στη Μύκονο, τα πρόστιμα είναι στραγάλια» δήλωσε μετά τη συνάντηση η προεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Εμείς δεν φοβόμαστε και αυτό το μήνυμα πρέπει να λάβουν όλοι. Θα συναντηθούμε και με άλλους φορείς, όπως εστιάτορες, ξενοδόχους και άλλους, προκειμένου να τους ζητήσουμε να απομονώσουν στοιχεία που δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο. Έχουμε αρκετά στοιχεία πλέον ότι τον τελευταίο καιρό τα οικονομικά συμφέροντα που δρουν με αυτόν τον τρόπο έχουν βάλει πρώτα από όλους στο στόχαστρο τους πολίτες της Μυκόνου και τους επαγγελματίες του νησιού που λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο».

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός πως η κατηγορία για τον ξυλοδαρμό αναβαθμίστηκε από πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς όπως τονίζουν μπορούν πλέον να ανοίξουν οι συνομιλίες των κινητών τηλεφώνων για να οδηγήσουν στον φυσικό αυτουργό και από εκεί στον ηθικό αυτουργό, αφού σύμφωνα με τους ίδιους, είναι σαφές πως το θέμα δεν ήταν προσωπικό με τον Μανώλη Ψαρρό αλλά στόχευε στους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα