H Mέγκαν Φοξ δεν θέλει να προσέχεις πρώτα το σώμα της πάνω της, αφού έχει κάτι πιο ξεχωριστό

H Mέγκαν Φοξ δεν θέλει να προσέχεις πρώτα το σώμα της πάνω της, αφού έχει κάτι πιο ξεχωριστό
H Mέγκαν Φοξ, στην πρεμιέρα των Transformers, τον Ιούνιο του 2007. AP Photo/Mark J. Terrill

Σε συνέντευξη που έδωσε η Μέγκαν Φοξ στο Sports Illustrated Swimsuit εξήγησε πως δεν αγάπησε ποτέ το σώμα της και δεν είναι αυτό που θέλει να προσέχουν πρώτα πάνω της οι άνθρωποι, καθώς έχει κάτι πιο ξεχωριστό.

Το ετήσιο τεύχος Sports Illustrated Swimsuit έχει δημιουργήσει παράδοση αναμονής κοινού και για τα πρόσωπα που επιλέγονται για τα τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα που ‘κυκλοφορούν’ κάθε χρόνο.

Στην έκδοση του 2023 γράφτηκε ιστορία, με την -εκατομμυριούχο lifestyle επιχειρηματία- Μάρθα Στιούαρτ να γίνεται στα 81 της χρόνια, η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που εμφανίστηκε σε ένα από τα covers του θρυλικού περιοδικού.

Tα άλλα τρία πήγαν στην Κιμ Πέτρας (Γερμανίδα τραγουδίστρια της pop), τη Μπρουκς Ναντέρ (μοντέλο) και τη Μέγκαν Φοξ.

H εντυπωσιακή 37χρονη ηθοποιός αποκάλυψε στη συνέντευξη της πως έχει σωματική δυσμορφία “και ποτέ δεν βλέπω τον εαυτό μου, όπως με βλέπουν οι άλλοι. Δεν υπήρξε κανένα σημείο στη ζωή μου που να αγάπησα το σώμα μου.

Όταν ήμουν μικρή, ήταν σαν μια εμμονή που είχα, να δείχνω όμορφη. Δεν είμαι σίγουρη γιατί είχα επίγνωση του σώματός μου τόσο νέα. Αυτό που ξέρω είναι ότι το ‘ταξίδι’ που κάνω για να αγαπήσω τον εαυτό μου θα είναι ατελείωτο”.

Πρόσθεσε ότι θα ήθελε οι άνθρωποι να μην προσέχουν πρώτα τη φυσική της εμφάνιση. “Μακάρι να δίνουν σημασία στην αύρα μου, γιατί έχω αύρα ουράνιου τόξου και είναι τόσο ξεχωριστή”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φοξ μιλάει για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Η νέα της δήλωση όμως, έγινε μια καλή αφορμή για να εξηγηθεί το φαινόμενο της ‘σωματικής δυσμορφίας’ που επηρεάζει έναν σε κάθε 50 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Κατ΄αρχάς πρόκειται για κατάσταση ψυχικής υγείας. Ορίζεται ως μια εμμονή με ένα αντιληπτό ελάττωμα στη σωματική εμφάνιση – κάτι που είναι συνήθως ανεπαίσθητο στους άλλους.

Έχει ομοιότητες με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αγωνία σε όσους ταλαιπωρούνται από αυτήν.

Μια μορφή, γνωστή ως μυϊκή δυσμορφία, επηρεάζει συχνότερα τους άνδρες.

Η διαταραχή μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων. Πολλοί που έχουν σωματική δυσμορφία έχουν επίσης, θέματα με άγχος, κατάθλιψη και ακόμη και αυτοκτονικό ιδεασμό.

Οι επαγγελματίες υγείας ενημερώνουν ότι η διαταραχή εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους νέους, λόγω όλων των αλλαγών στη φυσική τους εμφάνιση.

Άλλες φορές, είπε, η διαταραχή μπορεί να ‘πυροδοτηθεί’ από μια αρνητική παιδική εμπειρία, όπως η κακοποίηση, η παραμέληση ή ο εκφοβισμός -συνθήκες που κάνουν ένα άτομο υπερβολικά ευαίσθητο στα αντιληπτά ελαττώματα στην εμφάνισή του.

Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο τεστ διάγνωσης. Εν τούτοις, τα άτομα που πιστεύουν πως υποφέρουν από σωματική δυσμορφία είναι χρήσιμο να μιλούν σε γιατρό ή επαγγελματία ψυχικής υγείας, ώστε να αξιολογηθούν τα συμπτώματα τους.

Είναι θεραπεύσιμη κατάσταση, με τις επιλογές να διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα