Κως: Βίντεο με την καταδίωξη Τούρκου διακινητή – Έπεσαν πυροβολισμοί

Κως: Βίντεο με την καταδίωξη Τούρκου διακινητή – Έπεσαν πυροβολισμοί
Λιμενικό Σώμα

Βίντεο που καταγράφει καταδίωξη σκάφους που μετέφερε μετανάστες στην Κω έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Βίντεο με την καταδίωξη σκάφους που μετέφερε μετανάστες στην Κω και προειδοποιητικούς πυροβολισμούς των αντρών του Λιμενικού, ώστε να ακινητοποιήσουν τον Τούρκο δουλέμπορο που βρισκόνταν στο πηδάλιο, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Το φουσκωτό σκάφος εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από περιπολικό του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά μετά την αποβίβαση μεταναστών στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω, την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα.

Ακολούθως, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος χειριστής του ως διακινητής.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν τέσσερις μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 2, καθότι οι άλλοι δυο ήταν ανήλικοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα