Iron Mountain: Σειρά λύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Iron Mountain:  Σειρά λύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Εργαζόμενοι σε εταιρεία (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η εταιρεία παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων και καινοτόμων προϊόντων, όπως η αποθήκευση και διαχείριση φυσικού και ψηφιακού αρχείου, η εξέλιξη της επιχείρησης με αυτοματοποίηση της ροής εργασιών διαχείρισης και απεικόνισης εγγράφων.

Η Iron Mountain, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας και των ψηφιακών λύσεων με 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλει δυναμικά στην επιδιωκόμενη ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων.

Η εταιρεία παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων και καινοτόμων προϊόντων, όπως η αποθήκευση και διαχείριση φυσικού και ψηφιακού αρχείου, η εξέλιξη της επιχείρησης με αυτοματοποίηση της ροής εργασιών διαχείρισης και απεικόνισης εγγράφων και φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες, οι οποίες διασφαλίζουν την σωστή καταστροφή και ανακύκλωση εμπιστευτικών εγγράφων και μαγνητικών μέσων. O αμερικανικός κολοσσός με έδρα τη Βοστώνη και ιστορία 70 και πλέον ετών, διεκδικεί δυναμικά έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο άμεσο μέλλον, ολοένα και περισσότερες εταιρείες θα υλοποιήσουν προγράμματα εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης καθώς ο μετασχηματισμός δεν αποτελεί μελλοντική συνθήκη – είναι το παρόν και οι ευκαιρίες ψηφιακής ωρίμανσης, πολλαπλάσιες πλέον. Με αρωγό την Iron Mountain, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναδιοργανωθούν, να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, παράγοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και έργα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις οικονομικές τους επιδόσεις.

Η ψηφιακή κουλτούρα υπαγορεύει το μέλλον των επιχειρήσεων

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού, στοχεύοντας στην ψηφιοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Η πανδημία αποτέλεσε σημαντικό επιταχυντή για την ψηφιακή μετάβαση τόσο του κράτους όσο και των υπηρεσιών, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα για επενδύσεις στα δίκτυα και στις νέες τεχνολογίες. Οι ανάγκες για πρόσβαση σε υπηρεσίες και δεδομένα, η καθιέρωση μιας νέας κουλτούρας, η οποία δεν αρκείται στον υλικοτεχνικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων αλλά σε μια συνολικότερη αλλαγή που θα επηρεάσει ριζικά τους παραγωγικούς οικονομικούς συντελεστές, δείχνουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας είναι εδώ.

Το 2022 σήμανε την έναρξη μεγάλων ψηφιακών έργων, που έβαλαν την Ελλάδα στον χάρτη της ψηφιακής μετάβασης. Μέχρι σήμερα, έχουμε δει μόνο το 25% όσων αλλαγών θα γίνουν ως το 2025, χρονιά – ορόσημο για την ολοκλήρωση των περισσότερων από 450 έργων που περιλαμβάνονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αφορούν έργα τόσο για την ψηφιοποίηση του δημοσίου, όσο και των επιχειρήσεων.

Όπως φαίνεται, οι ΜμΕ εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον στην κατεύθυνση του νέου ψηφιακού μοντέλου, ενώ υπάρχουν και οι ανάλογοι πόροι για να τις στηρίξουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης «Ελλάδα 2.0» που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπει επενδύσεις 375 εκατ. ευρώ, που θα δοθούν με τη μορφή επιδοτήσεων, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών ψηφιοποίησης, ηλεκτρονικών πληρωμών, κ.τ.λ., στοχεύοντας στην παραγωγικότητα και στη βελτίωση της λειτουργικότητας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα