Δωρεάν στην πόλη τα Χριστούγεννα: 10+1 προτάσεις χωρίς είσοδο 23-25/12

Δωρεάν στην πόλη τα Χριστούγεννα: 10+1 προτάσεις χωρίς είσοδο 23-25/12
Χριστούγεννα Pixabay

Δωρεάν εκθέσεις, εκδηλώσεις και ποικίλες ευκαιρίες για δωρεάν ψυχαγωγία το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Δέκα+1 ευκαιρίες για να περάσουμε όμορφα στην πόλη, εντελώς δωρεάν, μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων.

Εκθέσεις τέχνης, συναυλίες, βόλτες στα χριστουγεννιάτικα δέντρα της πόλης και όμορφες εκδηλώσεις μας δίνουν την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με ελεύθερη είσοδο και την αιγίδα πολιτιστικών οργανισμών και φορέων.

Πώς θα ψυχαγωγηθείς, χωρίς να ξοδέψεις ούτε… ευρώ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 24-25 Δεκεμβρίου;

Δωρεάν τα Χριστούγεννα

Παιδική Χορωδία των Μικρών Μουσικών του Ωδείου

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, δυο μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και το Ωδείο Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια πολύ ιδιαίτερη εορταστική συναυλία με την Παιδική Χορωδία των Μικρών Μουσικών του Ωδείου!

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την Χορωδία Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Στον χώρο της υποδοχής του Ιδρύματος, μπροστά από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Χορωδία των Μικρών Μουσικών από τις 18.00 και για μισή ώρα περίπου θα βάζει τους επισκέπτες του Μουσείου στο πνεύμα των εορτών ερμηνεύοντας κάλαντα και άλλα αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η Χορωδία των Μικρών Μουσικών αποτελείται από μέλη του προγράμματος του Ωδείου Αθηνών “Οι Μικροί Μουσικοί” που έχει στόχο να προσφέρει υποτροφίες για μουσικές σπουδές σε ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Κάθε χρόνο, οι “Μικροί Μουσικοί” παρουσιάζονται σε δημόσια συναυλία για να επιδείξουν την πρόοδο και τις ικανότητές τους, αλλά κυρίως για να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν άλλα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη μουσική. Η Χορωδία, σε διδασκαλία και διεύθυνση της Χριστίνας Μιχαλάκη, είναι ένα καταξιωμένο σύνολο και πραγματοποιεί πολλές εμφανίσεις κάθε χρόνο.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου | 18.00, Υποδοχή Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Είσοδος ελεύθερη.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ

Φωταγώγηση ΚΠΙΣΝ - Σιντριβάνια ΚΠΙΣΝ

Για ακόμη μία χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φορά τα Χριστουγεννιάτικά του και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.

Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα στην Αγορά και τα φωτισμένα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα Σιντριβάνια που χορεύουν, η μεγάλη γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου και η πάντα φαντασμαγορική Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι μόνο λίγες από τις εμπειρίες που έχουν γίνει πλέον παράδοση για χιλιάδες επισκέπτες, αναδεικνύοντας το ΚΠΙΣΝ σε αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τοπόσημο.

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τους πατινέρ να χορέψουν στον πάγο. Τα Σιντριβάνια χορεύουν στο Κανάλι γεμάτα χρώμα και φαντασία, ενώ ο Άγιος Βασίλης περιμένει να καλωσορίσει κάθε παιδί ξεχωριστά χαρίζοντας πολύχρωμα μπαλόνια.

Συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος

Στην Πλατεία Συντάγματος για την έλευση του 2023 Eurokinissi

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 11.00, ένα λαμπερό μουσικοθεατρικό Χριστουγεννιάτικο γκαλά θα μας ταξιδέψει στη μαγεία των γιορτών μέσα από γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο, αγαπημένα μιούζικαλ και αποσπάσματα από γνωστές οπερέτες, σε μουσική επιμέλεια του Θοδωρή Λεμπέση, με τη φωνή της Μαρίας Κατριβέση. Στις 14.00 το κλίμα αλλάζει αφού έρχονται οι ξεσηκωτικοί Gumbo Ya Ya και η εκρηκτική Sugahspank! σε μια γιορτινή συναυλία με ήχους κατευθείαν από τους δρόμους της Νέας Ορλεάνης: αυθεντική jazz & blues! Αμέσως μετά, στις 18.00, έρχονται στη σκηνή οι δυναμικοί 1550 (Δεκαπέντε Πενήντα) και ο ανατρεπτικός και πολυτάλαντος Δημήτρης Σταρόβας για να παρουσιάσουν τραγούδια από τη δισκογραφία τους αναμιγμένα με επιτυχίες από την ελληνόφωνη και διεθνή μουσική σκηνή σε μια μοναδική συναυλία γεμάτη πρόζα και άφθονο χιούμορ.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, το soundtrack της πλατείας Συντάγματος είναι άκρως χριστουγεννιάτικο, όπως αρμόζει στη μέρα. Το μουσικό πρόγραμμα ξεκινά, όπως πάντα, στις 11.00, με πρωτότυπες και διασκευασμένες εορταστικές και κατανυκτικές μελωδίες, αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου κλασσικού ρεπερτορίου αλλά και χριστουγεννιάτικες σουίτες από τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη, από την 20μελή Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας». Η συνέχεια αναμένεται χορευτική αφού στις 14.00 έρχονται οι VaniLa swing πιο ανανεωμένοι από ποτέ, για να παρουσιάσουν τραγούδια τους και διασκευές σε επιτυχίες, μόνο όπως αυτοί ξέρουν! Ακόμη, όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα στις 18.30, θα απολαύσουν Τα Χριστούγεννα του Elvis, ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο live με πρωταγωνιστή τον… Elvis Presley, μέσα από τα χριστουγεννιάτικα και gospel τραγούδια της καριέρας του που θα παρουσιάσει ο Δώρος Δημοσθένους παρέα με ένα σχήμα από εξαιρετικούς σολίστες.

“Ένδυμα Ψυχής” στο Μουσείο Ακρόπολης

Λεπτομέρεια από το κέντημα της φωτογραφίας που αποτυπώνει την παραδοσιακή φορεσιά του Ι. Μακρυγιάννη Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης, η εμβληματική έκθεση με τίτλο “Ένδυμα Ψυχής”, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου θα φιλοξενηθούν με μια ξεχωριστή τέχνη 70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα, που διαφύλαξε και διαφυλάττει η αγάπη και το μεράκι ανθρώπων, ιδιαίτερα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αλλά και άλλα Μουσεία της χώρας.

Στην έκθεση θα θαυμάσουμε τα 70 έργα κατανεμημένα σε πέντε κύριες ενότητες: ενδυμασίες που ανήκαν σε ιστορικά πρόσωπα, τοπικές φορεσιές από την μητροπολιτική Ελλάδα, την νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη, την Κύπρο και τις “χαμένες πατρίδες”.

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή: 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου. Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί από 9 π.μ.-3 μ.μ.

Μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Στολισμοί στην Αθήνα Eurokinissi

Κεντρική θέση στα μουσικά events των φετινών Χριστουγέννων, έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, όπου από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου, θα υπάρχουν καθημερινά τρεις live εκδηλώσεις. Στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band αναβιώνει τη χρυσή εποχή της jazz, με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τη γιορτινή συναυλία The Twelve Days of Christmas με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Η ατμοσφαιρική “Νύχτα των Ευχών”

Christmas in Athens - Νύχτα των Ευχών Nikolas Kominis - Studio Kominis

Στις 24 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι «φωτίζουμε» την πόλη με τις ευχές μας και ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της “Νύχτας των Ευχών”. Την ίδια ώρα, θα ακούγονται ζωντανά οι μουσικές επιλογές των παραγωγών του Pepper 96.6, ενώ θα ακολουθήσει και ένα μεγάλο πάρτι του ραδιοφωνικού σταθμού μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Εορταστικό πρόγραμμα στο City Link

Μια σειρά ξεχωριστών εορταστικών εκδηλώσεων έρχεται στο City Link και μας καλεί να συνδυάσουμε τη βόλτα μας με συνοδεία ζωντανής μουσικής από 17 έως 31 Δεκεμβρίου. Για άλλη μια χρονιά, το City Link γεμίζει την Αθήνα με φως και χρώμα σε μία εντυπωσιακή δημιουργική σύνθεση της εξαιρετικής σχεδιάστριας φωτισμού Στέλλας Κάλτσου.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

  • Elena & Chris 14:00 – 16:20 / Christmas Muppet Show 13:00 – 17:00

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

  • Μέμος Μπεγνής 14:00 -16:20 / Elena & Chris 16:45 – 18:45 / Still Walker 13:00 – 17:00

The Callas- Έκθεση “Love Solidarity Death (L.S.D.)” στη Στέγη

"Θέλαμε να κάνουμε ένα αντιμνημείο που να εμπεριέχει όλη μας τη ζωή από πιτσιρικάδες που είμαστε στην Αθήνα" Pinelopi Gerasimou

Στη Στέγη παρουσιάζεται η έκθεση “Love Solidarity Death (L.S.D.)” των The Callas. Μεσογειακή ψυχεδέλεια, φωσφορίζοντα χαλιά, catwalk, συναυλίες και προβολές ταινιών.

Με την έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής “Love Solidarity Death” (L.S.D), οι The Callas (Άρης και Λάκης Ιωνάς) καταλαμβάνουν το -1 της Στέγης γιορτάζοντας τα 20 χρόνια δημιουργίας τους. Μια πολυμορφική, καλειδοσκοπική, εικαστική έκθεση με κεντήματα, εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, live performance και έκδοση βιβλίου.

Μπάντα, εικαστικό ντουέτο, και αδέλφια –στη ζωή και στη σκηνή–, εργάζονται πάντα μαζί και πάντα με τους φίλους τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και τους συγγενείς τους. Οι υφάντρες-κεντήστρες των “ιπτάμενων χαλιών” τους δεν είναι άλλες από τη μητέρα και τη θεία τους. Οι Callasettes δεν είναι άλλες παρά οι γυναίκες που έχουν στο πλάι τους – ως σύντροφοι, συνεργάτριες και φίλες.

Info: Τετάρτη – Κυριακή, 18:00 – 23:00, Στο -1 της Στέγης. onassis.org.

Ellinikon Experience Park

Άνοιξε το Experience Park του Ελληνικού INTIME NEWS

Το “Ellinikon Experience Park” υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.

Κάθε σημείο του Experience Park αποκαλύπτει μια ανεπανάληπτη, Χριστουγεννιάτικη διαδραστική εμπειρία που γίνεται πραγματικότητα, μέσα από την ενέργεια των επισκεπτών. Την εορταστική εμπειρία συμπληρώνουν οι γιορτινές προτάσεις από γνωστές εταιρείες, γύρω από το επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Στο Christmas Hub δίπλα στο σιντριβάνι, μικροί και μεγάλοι δοκιμάζουν τη δημιουργική τους διάθεση και φτιάχνουν πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βιώσιμα υλικά. (Δωρεάν)

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν συναρπαστικές μουσικές εμπειρίες από το συγκρότημα “The Swingin” Cats Roaming Band και θα μπουν στον ρυθμό των Χριστουγέννων! (Δωρεάν). Πληροφορίες στο experiencepark.theellinikon.

Χριστούγεννα στην Καλλιθέα

Χριστούγεννα Anna/ Pixabay

Ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις, με λούνα παρκ πολλά ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαδραστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες, από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, ξεκινά στο Δήμο Καλλιθέας.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ για πρώτη φορά φέτος η χρήση του λούνα παρκ θα είναι δωρεάν για όλους. Το Πρόγραμμα εδώ…

“Seeing the Invisible” στον Εθνικό Κήπο

Seeing The Invisible Courtesy of Outset Greece / Photo by Georgios Athanasiou

Ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης “Seeing The Invisible”, την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα έργα της έκθεσης είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets*. Οι επισκέπτες καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.

Info: Διάρκεια έκθεσης: Οκτώβριος 2022 – Σεπτέμβριος 2023. Ώρες επίσκεψης: τις ώρες λειτουργίας του Εθνικού Κήπου (από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα