Σκέρτσος: “Να ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να δει τον Κασιδιάρη ξανά στη Βουλή”

Σκέρτσος: “Να ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να δει τον Κασιδιάρη ξανά στη Βουλή”
Γραφεία Κουμουνδούρου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ψαρεύει στα θολά νερά των ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη”.

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ξεκινώντας από το θέμα του κόμματος Κασιδιάρη, για τη συμμετοχή ή μη του οποίου στις εκλογές της 21ης Μαϊου θα αποφασίσει σήμερα το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου.

“Μας λένε ότι είναι υπέρμαχοι της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, κατά του φασισμού και του ναζισμού. Θα έλεγα να πάνε να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να δει τον Κασιδιάρη ξανά στη Βουλή δια αντιπροσώπων. Και μετά να μας εξηγήσουν γιατί δεν ψήφισαν τις μόνες διατάξεις που μπορούν να κρατήσουν εκτός Βουλής μια εγκληματική οργάνωση και γιατί δεν κατέθεσαν ούτε ένα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο”, δήλωσε ειδικότερα αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Σκέρτσος.

Σχολίασε ότι ακόμη αναμένει την απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης 65 ώρες μετά το ερώτημα που έθεσε το περασμένο Σάββατο για το θέμα. “Χθες βράδυ πάντως μάθαμε και την πρώτη δημόσια ομολογημένη προγραμματική τους σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαρουφάκη που είπε ότι δεν θέλει το κόμμα Κασιδιάρη εκτός Βουλής, ούτε συμφωνεί με τις διατάξεις της Κυβέρνησης”, συνέχισε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε: “Ψαρεύουν στα θολά νερά των ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη χωρίς να αναλαμβάνουν μια υπεύθυνη έντιμη και γενναία θέση αρχής για το αν οι εχθροί της δημοκρατίας και οι εγκληματικές οργανώσεις μπορούν να βρίσκονται στη Βουλή.”

Υπερασπίστηκε δε την επιλογή να τεθεί η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, επιλογή η οποία πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο γαλάζιο στρατόπεδο.

“Μας λένε ότι είναι με το λαό και όχι με τις ελίτ. Όμως δεν υπάρχει πιο ελιτίστικη άποψη από εκείνη που μιλάει για ένα ψηφοδέλτιο «προσωπικοτήτων» και επικρίνει ταυτόχρονα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με επικεφαλής μια νέα άξια γυναίκα από το Παλαίκαστρο της Σητείας στην Κρήτη, ότι δεν είναι μια τέτοια προσωπικότητα. Να πάνε να το πουν αυτό στις 7.500 γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού χάρη στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» που υλοποίησε η Ειρήνη Αγαπηδάκη ή στα 3.500 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που ήταν έρμαια διακινητών και σωματεμπόρων επί των ημερών τους και πλέον βρίσκονται σε ασφαλή σπίτια και καταφύγια”, υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος.

Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι “τους πήρε 30 ώρες για να βγάλουν μια νερόβραστη ανακοίνωση που λέει ψέματα και δήθεν καταδικάζει τις επιθέσεις πολιτικής βίας χωρίς καν να ονομάζει το πιο πρόσφατο θύμα της τον Θάνο Πλεύρη που δέχθηκε μια άθλια επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή ενώ είχε δίπλα του τον 8χρονο γιο του, τη 13χρονη κόρη του και τη σύζυγο του”.

Όσο για το αν η ΝΔ έχει καταδικάσει επιθέσεις βίας σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε έξι ονομαστικές καταδίκες του κυβερνώντος κόμματος για επιθέσεις πολιτικής βίας στην κα. Τζάκρη, στον κ. Καστόρη, στον κ. Κωνσταντινέα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, στον κ. Φλαμπουράρη, στον κ. Πολάκη.

“Δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά σε αυτά τα ζητήματα από τη ΝΔ. Παρά μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ”, υποστήριξε ο κ.Σκέρτσος.

“Μας λένε ότι μάχονται για δίκαια του ελληνισμού και αποκαλούν «νατουραλιζέ ομογενή» τον κ. Στυλιανίδη, μια βαθύτατη προσβολή στον κυπριακό ελληνισμό. Κύριε Τσίπρα οι Κύπριοι δεν είναι «νατουραλιζέ Έλληνες», είναι Έλληνες”, δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χαρακτηρισε δε υποκρισία την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στις Σέρρες με αφορμή τα Τέμπη. “Αν είχε πραγματική ευαισθησία και ενσυναίσθηση ο κ. Τσίπρας θα είχε κατέβει υποψήφιος στο Μάτι και στο υπόλοιπο Αττικής το 2019 ως ένδειξη ελάχιστης μεταμέλειας. Αλλά δεν το έκανε. Και το μόνο που εισέπραξαν τα θύματα και οι οικογένειες τους τότε αντί για ειλικρινή συντριβή ήταν περιφρόνηση και απαξίωση”, σχολίασε ο κ. Σκέρτσος.

“Όλα αυτά είναι ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια δημοκρατική, ηθική, εθνική αλλά και δημοσιονομική εξαίρεση. Μια χαλαρή ψήφος στην κάλπη της 21ης Μαΐου μπορεί να μας πάει πίσω ολοταχώς σε μια εποχή και ένα περιβάλλον τοξικότητας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα