Ιαπωνία: Αστέρας της J-Pop καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από διάσημο παραγωγό

Ιαπωνία: Αστέρας της J-Pop καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από διάσημο παραγωγό
Kauan Okamoto 2023 Eugene Hoshiko/AP Photo

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Johnny Kitagawa, έναν διάσημο Ιάπωνα μουσικό παραγωγό που πέθανε το 2019, κατήγγειλε ότι έπεσε ο πρώην σταρ της J-Pop, Kauan Okamoto.

“Σεισμό” προκάλεσαν στην παγκόσμια μουσική σκηνή οι αποκαλύψεις του πρώην σταρ της J-Pop σκηνής, του (Καουάν Οκαμότο) Kauan Okamoto, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και πολλοί νεαροί άνδρες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Johnny Kitagawa, κάποτε μια ισχυρή προσωπικότητα στη βιομηχανία του θεάματος της Ιαπωνίας.

Ο Καουάν Οκαμότο είπε ότι κακοποιήθηκε έως και 20 φορές από το 2012 έως το 2016, ξεκινώντας όταν ήταν 15 ετών και συμμετείχε σε ένα μουσικό συγκρότημα, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι έχουν κακοποιηθεί έως και 100 αγόρια.

Ο Kitagawa αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της ζωής του και δεν αντιμετώπισε ποτέ κατηγορίες. Ένα ντοκιμαντέρ του BBC τον Μάρτιο περιείχε λεπτομερείς ισχυρισμούς από πολλά θύματα, με τον Οκαμότο να αναφέρει πως αναγκάστηκε να προχωρήσει στις εν λόγω αποκαλύψεις μετά τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Predator: The Secret Scandal of J-Pop”.

Ο Kitagawa στην Ιαπωνία, θεωρούνταν μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίας. Όταν πέθανε το 2019 σε ηλικία 87 ετών, η κληρονομιά του ως αρχιτέκτονας της J-pop idol κουλτούρας τιμήθηκε ευρέως στη χώρα, ωστόσο, οι ισχυρισμοί για σεξουαλική του εκμετάλλευση αγνοήθηκαν για δεκαετίες.

Την Τετάρτη (12/04), ο Οκαμότο είπε ότι η κακοποίησή του συνέβη περίπου 15-20 φορές στο ρετιρέ του Kitagawa στο Τόκιο.

Όπως περιέγραψε ο 26χρονος Ιαπωνο-Βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ο παραγωγός ερχόταν στο κρεβάτι του το βράδυ και του έβγαζε τα ρούχα πριν του κάνει στοματικό σεξ, ενώ ο ίδιος προσποιούνταν ότι κοιμόταν.

Ανέφερε επίσης ότι γνώριζε τουλάχιστον 100 αγόρια που είχαν μείνει στο σπίτι του Kitagawa και πίστευε ότι όλα τους είχαν κακοποιηθεί.

Οι ισχυρισμοί ότι ο Kitagawa κακοποιεί σεξουαλικά ανηλίκους υπήρχαν από το 1999, όταν το τοπικό περιοδικό Shukan Bunshun δημοσίευσε λογαριασμούς από έξι πρώην είδωλα της μουσικής, ωστόσο, τα περισσότερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης δεν κάλυψαν τους ισχυρισμούς – προκαλώντας κατηγορίες για χρόνια συγκάλυψης της βιομηχανίας.

Ο καλλιτέχνης, όπως αναφέρει το BBC, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα δώσουν τη δύναμη και σε περισσότερα θύματα να μιλήσουν και να μοιραστούν τη δική τους ιστορία.

“Ελπίζω ότι όλοι θα βγουν μπροστά γιατί είναι ένας εξωφρενικός αριθμός θυμάτων. Πιστεύω ότι αυτό που έκανε σε μένα, κάνοντας σεξουαλικές πράξεις όταν ήμουν 15 ετών και αυτό που έκανε σε άλλα αγόρια, ήταν λάθος”, είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες, Τετάρτη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα