Καιρός: Σχεδόν αίθριος τα Χριστούγεννα – Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Σχεδόν αίθριος τα Χριστούγεννα – Θερμοκρασίες πάνω από τα  κανονικά επίπεδα
Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός τα Χριστούγεννα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή των Χριστουγέννων προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών νωρίς το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι .Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 25/12/1899 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής χώρας αλλά και σε πεδινές περιοχές της Στερεάς και Πελ/νήσου. — Το 1986 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο, τη Δυτ. Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, με -18°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα. Το χιόνι στα Ιωάννινα ξεπερνά τους 20 πόντους — Το 1990 εκδηλώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις και αποκλεισμένα χωριά στην Μακεδονία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα