Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Συννεφιά Eurokinissi

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού με τοπική συννεφιά και εξασθένηση ανέμων από το απόγευμα. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα τοπικές βροχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν αρχικά τα 7 μ 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές για την εποχή τιμές. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός .Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 29/3/1931 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι και τον Πειραιά.
  • Το 1988 είχαμε Χιονόπτωση στα Ιωάννινα.
  • Το 2006 σημειώθηκε ολική έκλειψη ηλίου στο Καστελόριζο.
  • Το 2015 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στην Κάρπαθο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα