Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση… με ζιβάγκο

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση… με ζιβάγκο
Yuriko Koike AP

Έναν από τους πιο ευφάνταστους τρόπους εξοικονόμησης στους λογαριασμούς ενέργειας, βρήκε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αφού πρότεινε στους πολίτες... να φορούν ζιβάγκο.

Να φορούν ζιβάγκο προέτρεψε τους πολίτες η κυβερνήτης του Τόκιο, προκειμένου να παραμένουν ζεστοί και να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Η Yuriko Koike είπε ότι η χρήση ζιβάγκο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

“Η θέρμανση του λαιμού έχει θερμική επίδραση. Φοράω κι εγώ ένα ζιβάγκο και μαζί με φουλάρι παραμένεις ζεστός. Αυτό θα εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια”, είπε η Yuriko Koike.

“Αυτό είναι ένα από τα εργαλεία για να ξεπεράσουμε μαζί το σκληρό ενεργειακό κλίμα του χειμώνα”, πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία -η οποία στοχεύει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050- έχει αντιμετωπίσει πιέσεις στον ενεργειακό εφοδιασμό της, όπως πολλές χώρες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Fumio Kishida, ζήτησε τον Αύγουστο μια ώθηση για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας πυρηνικής ενέργειας της χώρας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

Αλλά μια τέτοια κίνηση θα αποδεικνυόταν πιθανώς αμφιλεγόμενη μετά την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, το οποίο οδήγησε στην αναστολή πολλών αντιδραστήρων λόγω φόβων για την ασφάλεια.

Έντεκα χρόνια αργότερα, 10 από τους 33 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας είναι και πάλι σε λειτουργία, αν και δεν λειτουργούν όλο το χρόνο και η χώρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα