El Pais: Ο Τσίπρας είναι η μόνη ελπίδα για να επιστρέψει η αριστερά στην εξουσία

El Pais: Ο Τσίπρας είναι η μόνη ελπίδα για να επιστρέψει η αριστερά στην εξουσία
Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα sooc

Τη σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της γενιάς του χαρακτηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais τον Αλέξη Τσίίπρα. "Ο πιο ικανός και χαρισματικός ομιλητής" σημειώνει μεταξύ άλλων.

Στην πολιτική διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα και την ελπίδα για την αριστερά να ξαναέρθει στην εξουσία στην Ελλάδα αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ της η ισπανική εφημερίδα El Pais.

“Ακόμη και πολλοί επικριτές του αριστερού ηγέτη τείνουν να συμφωνούν: Ο Τσίπρας είναι η σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της γενιάς του, ο πιο ικανός και χαρισματικός ομιλητής” αναφέρει στο δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα περιγράφει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ως μια πολιτική δύναμη της αριστεράς που εκτοξεύτηκε από το 4% και έφτασε να ηγείται της διακυβέρνησης της χώρας ως πολέμιος της λιτότητας και της τρόικας που την επέβαλε.

El Pais

Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολιάζει ότι ο Τσίπρας ανέλαβε ένα τεράστιο βάρος το 2015, κάτι που ήταν αδύνατο να πράξει η Δεξιά, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι “ο Τσίπρας δεν πρέπει ποτέ να αφεθεί να πεθάνει”, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στην υπογραφή του μνημονίου από πλευράς του και παραθέτει σχόλια από νέους που ένιωσαν διάψευση των προσδοκιών τους από τον συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και νέων που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για να ανατραπεί η κυβέρνησ Μητσοτάκη.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να επιδείξει μία τετραετία με σειρά προκλητικών σκανδάλων, αντικοινωνικών πολιτικών, δραματικών αποτυχιών και καταστροφών, πριν την τελευταία σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μεταξύ τους, το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος πολιτικών, δημοσιογράφων, στρατιωτικών, ακόμη και υπουργών, οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε ενοίκια, τρόφιμα και αλλού, η σοκαριστική απαξίωση του καλλιτεχνικού κόσμου και του Πολιτισμού, οι εκτός διεθνούς νομιμότητας πρακτικές απώθησης των προσφύγων” σημειώνει μεταξύ άλλων η El Pais για την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, επισημαίνει την αποφυγή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδεχθεί ένα debate με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς επίσης και την απουσία αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από το εσωτερικό του κόμματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα