Τσίπρας: Να είναι το τελευταίο Πάσχα της ακρίβειας

Τσίπρας: Να είναι το τελευταίο Πάσχα της ακρίβειας
Γολγοθάς για τους πολίτες η ακρίβεια τόνισε από την αγορά της Καλλιθέας ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Έμφαση στις καθημερινές δυσκολίες των πολιτών και ιδίως στην συνεχή αύξηση των τιμών των προϊόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στα προβλήματα της καθημερινότητας με έμφαση αυτό της ακρίβειας στρέφει την προσοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι αυτή θα είναι η συζήτηση που θα κυριαρχήσει στο πασχαλινό τραπέζι σε κάθε νοικοκυριό με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την ευχή αυτό να είναι «το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, το τελευταίο Πάσχα που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια».

Να μπεί τέλος στην κατηφόρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτά τα θέματα χθές την διάρκεια της περιοδείας του στην Καλλιθέα, ενώ αντίστοιχο περιεχόμενο θα έχουν οι δημόσιες δηλώσεις του στις επαφές με τους πολίτες που θα έχει τις επόμενες ημέρες όπου θα βρεθεί στα Επτάνησα και συγκεκριμένα στην Κεφαλλονιά με περιοδείες σε Αργοστόλι και Ληξούρι.

. Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά και κυρίως οι καταναλωτές, οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν, το εισόδημα να παραμένει σταθερό. Έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν». Προσθέτοντας πως «ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης. Το Πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα». Σημειώνοντας μάλιστα ότι με την προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές στόχος θα είναι «να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές όπου αυτό είναι εφικτό με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές».

Ανακούφιση αδύναμων και μεσαίας τάξης

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει το θέμα της ακρίβειας ως ένα από τα βασικά στην προεκλογική του ατζέντα, προβάλλοντας τις θέσεις του που συνίστανται στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος». Με τις τρείς πρώτες ειδικά να αποτελούν στο σύνολό τους απάντηση στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Ο συνδυασμός της αύξησης της αγοραστικής δύναμης με την φορολογική ανακούφιση και την ρύθμισης των χρεών προκρίνεται ως η συνταγή που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα τόσο των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων όσο και της λεγόμενης «μεσαίας τάξης». Στην Κουμουνδούρου μάλιστα θεωρούν ότι αυτά θα είναι και τα βασικά κριτήρια με την οποία οι πολίτες θα αποφασίσουν για την ψήφο τους.

Για αναδιανομή εισοδήματος μέσω των συντελεστών ΦΠΑ, από τον καναλωτή στα σουπέρ-μάρκετς μίλησε στην Βουλή ο Αλέξη Τσίπρας Eurokinissi

Στην σχέση της ακρίβειας με την φορολογική επιβάρυνση των πολιτών άλλωστε αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και στην ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Τρίτη, κάνοντας έναν απολογισμό των κυβερνητικών πρακτικών. Όπως είπε «τα έσοδα από τον ΦΠΑ το 2022, αυξήθηκαν ακριβώς επειδή έμεινε υψηλά ο συντελεστής του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα με πληθωρισμό 10% κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ, για να τα δίνετε στοχευμένα σε επιδοτήσεις, δήθεν στους πολίτες, να πηγαίνουν στις τσέπες των εταιρειών ενέργειας, των σούπερ μάρκετς, των διυλιστηρίων με τα διάφορα κουπόνια που έχετε δώσει. Αυτό ήταν ένα μεγάλο σχέδιο αναδιανομής εισοδήματος από τους μεσαίους, από τους αδύναμους, από τους πολλούς σε λίγους και ισχυρούς».

Εγκάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν μειώσατε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης των καυσίμων για να ελαφρυνθούν οι πολίτες από το πολύ μεγάλο κόστος στα καύσιμα και έχουμε σήμερα για μήνες τη χώρα μας να είναι η ακριβότερη, να έχουμε την ακριβότερη τιμή στα πρατήρια βενζίνης σε όλη την Ευρώπη». Αυτά ενώ θύμισε ότι «οι εργαζόμενοι με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα