Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 56 άνθρωποι – Παραμένει αταυτοποίητη η 23χρονη φοιτήτρια
Ταυτοποιήθηκε και η σορός του αλλοδαπού που είχε παραμείνει από την έως τώρα διαδικασία αταυτοποίητος ελλείψει γενετικού υλικού από συγγενείς. Δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί η 23χρονη φοιτήτρια καθώς δεν βρέθηκε γενετικό της ίχνος.
- 08 Μαρτίου 2023 14:49
Στις 56 ανήλθαν οι ταυτοποιήσεις εκ των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.
Ταυτοποιήθηκαν δηλαδή όλοι οι σοροί ή τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν με 56 αγνοούμενους, ενώ η 57η που είναι η 23χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια για την οποία προσήλθε η μητέρα της και έδωσε DNA για διασταύρωση, δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί, αφού δεν εντοπίστηκε ποτέ το παραμικρό της γενετικό ίχνος στα συντρίμμια και στην γύρω περιοχή.
Ο 56ος νεκρός που ταυτοποιήθηκε είναι ένας άντρας από τη Συρία, για την αναζήτηση του οποίου είχε προσέλθει στις Αρχές ένας ομοεθνής του φίλος και συγκάτοικός του και είχε δηλώσει πως το θύμα είχε έναν αδελφό που διαμένει στην Ολλανδία.
Υπενθυμίζεται πως όλα τα συντρίμμια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος έχουν μεταφερθεί σε προκαθορισμένο χώρο στην περιοχή Κουλούρι της Λάρισας για την ενδελεχή του εξέταση από τους πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί, διαδικασία που παραμένει σε εξέλιξη.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
“Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.
Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.
Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.
Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου”.
Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις