6 εντυπωσιακά NFT κάνουν το ντεμπούτο τους και μπορούν να γίνουν δικά σας

6 εντυπωσιακά NFT κάνουν το ντεμπούτο τους και μπορούν να γίνουν δικά σας
Exit-blocked, 2020, Τζένη Κωδωνίδου Spania.io & Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Το Spania.io και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσίασαν 6 νέα NFT, τα οποία είναι διαθέσιμα από την Τρίτη 28/3, στις 13.00.

Το Spania.io και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, μας παρουσιάζουν 6 νέα NFT., η διάθεση των οποίων ξεκίνησε την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 13.00.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη συνεχίζει στον χώρο των NFT σε συνεργασία με την Spania.io, την πρώτη πλατφόρμα-marketplace για NFT στην Ελλάδα.

Υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη, παρουσιάζει μια νέα σειρά έργων από συνεργαζόμενους καλλιτέχνες της Γκαλερί, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να αποκτήσει τα έργα αυτά στη μορφή πιστοποιημένων, αυθεντικών και συλλεκτικών NFT.

Κάθε NFT αποτελεί μοναδική (1/1) έκδοση και θα διατεθεί στο πρώτο μέλος του Spania.io, που θα το επιλέξει.

Δείτε τα 6 νέα NFT από τη Γκαλερί Ζουμπουλακη στο Spania.io

Παίκτης 02, 2022
Δημιουργός: Βασίλης Πάτμιος-Καρούκ

Παίκτης 02, 2022, Animation, Βασίλης Πάτμιος-Καρούκ Spania.io & Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Το έργο «Παίκτης 02» είναι μια αντίστροφη εκδοχή του έργου «Παίκτης». Δημιουργήθηκε από το ζωγραφικό έργο «Extrasensory perception», 2021. Η ιδέα είναι να εκφραστεί με χιούμορ η συναισθηματική αγωνία ενός παίκτη του πόκερ.

Η Πύλη μέσα στην κοιλιά μου με κάνει να παραληρώ, 2023
Δημιουργός: Βασιλική Κούκου

Η Πύλη μέσα στην κοιλιά μου με κάνει να παραληρώ, 2023, Animation Βασιλική Κούκου Spania.io & Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Μια πύλη προς την αναγέννηση. Η φωνή που νιώθουμε πως καλπάζει μέσα μας και μερικές φορές την αγνοούμε. Η πύλη που αν την ξεκλειδώσουμε, θα βρούμε μέσα μυθικά πλάσματα που μας καλούν να τρέξουμε μαζί τους, στον φανταστικό κόσμο της απελευθέρωσης. Μια αναγέννηση του εαυτού μας, που μπορούμε ανά πάσα στιγμή να προσεγγίσουμε.

Exit-blocked, 2020
Δημιουργός: Τζένη Κωδωνίδου

Exit-blocked, 2020, Τζένη Κωδωνίδου Spania.io & Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η εν μία νυκτί ανατροπή: το ανέμελο βλέμμα τρέπεται σε τρόμο, απορία. Οι άνθρωποι θυμίζουν φαντάσματα, εγκλωβισμένα σε μία κατακερματισμένη, εικονική, επίπλαστη πραγματικότητα. Η πολύβοη ζωή μας απειλείται από πάσης φύσεως ιούς, μας κυνηγούν να μας σκοτώσουν είτε σωματικά, είτε πνευματικά.

Memoirs de Syros II, 2021
Δημιουργός: Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας)

Memoirs de Syros II, 2021, Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας) Spania.io & Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τα ίδια στοιχεία για να κάνει το έργο αυτό, το οποίο δημιούργησε την ίδια περίοδο με το «Memoirs de Syros». Πρόκειται για μια ψηφιακή δημιουργία που πραγματοποίησε ο καλλιτέχνης βασισμένος σε φωτογραφίες πολαρόιντ που τράβηξε όσο βρισκόταν στο νησί της Σύρου, το καλοκαίρι του 2021.

Ιαπωνικό ρομπότ φιλενάδα σε εκπαίδευση, 2018
Δημιουργός: Μυρτώ Σταμπούλου

Ιαπωνικό ρομπότ φιλενάδα σε εκπαίδευση, 2018, Μυρτώ Σταμπούλου Spania.io & Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Το έργο είναι αναπαράσταση στιγμιότυπου από YouTube βίντεο του 2010 με τίτλο «Japanese robot girlfriend», στο οποίο παρουσιάζεται ένα από τα πάμπολλα ρομπότ με θηλυκό έμφυλο ρόλο. Η συντριπτική πλειοψηφία ανθρωπόμορφων ρομπότ και τεχνητής νοημοσύνης κατασκευάζονται με θηλυκή μορφή και φωνή.

Stupid fingers on smart phone ΙΙ, 2019
Δημιουργός: Georgia Fambris

Stupid fingers on smart phone ΙΙ, 2019, Animation, Georgia Fambris Spania.io & Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Αυτό το μικρό βίντεο ανήκει στη σειρά «Stupid fingers on smart phone». Το ξεκίνησα σαν μια μορφή «ζωγραφικής» χρησιμοποιώντας το κινητό μου τηλέφωνο όταν δεν είχα άλλα μέσα στη διάθεσή μου. Χρησιμοποιώ gifs που συνήθως βρίσκω στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργώ συνειρμικές εικόνες.

Τι είναι τα NFTs

Τα NFTs ειναι ψηφιακά αγαθά τα οποία έχουν την ενδογενή ιδιότητα της μοναδικότητας. “Non fungible tokens”, που θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε σε “μη ανταλλάξιμα νομίσματα ή τεκμήρια’’. Το Bitcoin είναι fungible token καθώς δύο τόκενς είναι ακριβώς τα ίδια ενώ τα bored ape yacht club NFTs είναι ξεχωριστά το ένα απ το άλλο.

Η ιδιότητα αυτή πηγάζει απ το γεγονός ότι το κάθε NFT κατέχει μία μοναδική θέση σε ένα δημόσιο blockchain την οποία κανείς δεν μπορεί να διαβάλλει. Μέσα σε αυτή τη μοναδική θέση αποθηκεύεται πληροφορία (ή σύνδεση σε εξωτερικές πληροφορίες) όπω, εικόνα, ήχος, κείμενο και άλλα δεδομένα που δίνουν ουσιαστικά και το νόημα του κάθε NFT… Μουσικό NFT, Εικόνα NFT Βίντεο NFT. NFT αντικείμενο παιχνιδιου κτλ…

Το blockchain σαν τεχνολογικό χέρι του θεού λοιπόν κατοχυρώνει τη μοναδικότητα ενός ψηφιακού αντικειμένου. Αυτό είναι κάτι το καινούργιο που δημιουργήθηκε κάπου το το 2014. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι πειραματισμοί για τις χρήσεις που θα μπορούσε να έχει και οι πρώτες – τώρα διάσημες – συλλογές εικόνων NFT ήρθαν το 2017 και το 2020 πια έγινε το μεγάλο μπαμ δημοτικότητας που ακούμε γύρω μας.

Περισσότερα στο spania.io.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα