Πάσχα 2023: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων -Βελτιωμένη η κατάσταση

Πάσχα 2023: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων -Βελτιωμένη η κατάσταση
Ξεκίνησε η έξοδος για το Πάσχα,στιγμιότυπο από την εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου,Μ.Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Περίπου 400.000 οχήματα έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα από τις δύο Εθνικές οδούς. Πληρότητα σε πλοία, ΚΤΕΛ και τρένα. Δείτε live την κίνηση στους δρόμους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική, με την κίνηση να είναι αυξημένη στην Αθηνών-Κορίνθου. Από την Μ. Δευτέρα έως Μ. Παρασκευή το πρωί υπολογίζεται πως έχουν αποχωρήσει από την Πρωτεύουσα περίπου 400.000 οχήματα από τις εξόδους και των δύο Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με την τροχαία, η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα, αλλά ακόμα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στο ύψος της Νέας Περάμου, της Κινέτας και των Μεγάρων.

Παράλληλα, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 50 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας. Αντιθέτως, ομαλά διεξάγεται η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας, όπως και στην Αττική Οδό, στο κομμάτι από τον κόμβο του Ασπροπύργου έως την έξοδο της Ελευσίνας, όπου υπήρχαν καθυστερήσεις.

Τέλος, από τις 16:00 το απόγευμα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πληρότητα σε πλοία, ΚΤΕΛ και τρένα

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν χθες Μ. Πέμπτη 21.853 επιβάτες με 19 δρομολόγια, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένα 14 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και 31 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια και 9 από το Λαύριο, με με την κάμερα της ΕΡΤ να καταγράφει εικόνες μαζικής εξόδου. Μάλιστα, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια ξεπερνάει το 90%, ειδικά για συγκεκριμένους δημοφιλείς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και τη Μ. Τετάρτη είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά, 69.762 επιβάτες για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Β. Αιγαίο ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 23.766 επιβάτες.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στα ΚΤΕΛ, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%, ενώ και στα αεροπλάνα ξεπερνά το 85-90% ανάλογα με τον προορισμό.

Για σήμερα Μ. Παρασκευή από τον σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού είναι προγραμματισμένα 300 δρομολόγια και από Λιοσίων 100. Για το Μ. Σάββατο τα λεωφορεία που θα φύγουν και από τους δυο σταθμούς είναι λιγότερα, ωστόσο αν χρειαστεί θα προστεθούν δρομολόγια.

Σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια σύμφωνα με στοιχεία από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» χθες Μεγάλη Πέμπτη είχαμε συνολικά (αναχωρήσεις – αφίξεις) 630 πτήσεις, ενώ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένες 594 πτήσεις (298 αναχωρήσεις και 296 αφίξεις), Μεγάλο Σάββατο 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), Κυριακή του Πάσχα 481 πτήσεις (243 αναχωρήσεις και 239 αφίξεις), Δευτέρα του Πάσχα 618 πτήσεις (304 αναχωρήσεις και 314 αφίξεις) και Τρίτη του Πάσχα 605 (304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις).

Γεμάτα αναχωρούν την Μ. Παρασκευή και τα Intercity για τη Θεσσαλονίκη ενώ το ίδιο ισχύει και για τα δρομολόγια του προαστιακού για κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα