Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο
Βροχερός καιρός στην Αθήνα Dimitris Kapantais / SOOC

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο . Οι άνεμοι νοτιάδες στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο .
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα πελάγη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτίων ανέμων και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 19/11/2007 παρατηρήθηκαν 2 υδροσίφωνες στο Σαρωνικό.
  • Το 2014 είχαμε λλημμύρα στα Ιωάννινα, ανεμοστρόβιλος στο Σαμικό Ηλείας. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Μετόχι Ευβοίας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα