Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
michelisfoundation

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Πέντε τρόποι να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Τι μπορείτε να κάνετε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου;

Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα, αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

  • Τρίτη 6 Δεκεμβρίου / Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες (ώρα 11:00)

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Αριάδνης Μαργαρίτη και με βασικό υλικό το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι ή να τα δωρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα, χρησιμοποιώντας την ιαπωνική τεχνική origami. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3739651-2.

Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

ΚΠΙΣΝ - Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο - Halo των Venividimultiplex Δανάη Κοκκινάκη

Στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (“Light Piano” των Arion de Munck και Mark Ridder, “Submergence” των Squidsoup, “Halo” των Venividimultiplex, “Light Holders” του Jonas Vorwerk) αλλά και μία ελληνική συμμετοχή, η “Πομπή”, των Γιώργου Νίκα και Ελένης Μαραγκάκη, που επιλέχθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call), συνθέτουν για μια ακόμα χρονιά ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Φωτιστικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, ορατές από απόσταση, προορισμένες για έκθεση σε δημόσιο χώρο, συνομιλούν δυναμικά με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική, εντυπωσιακή εμπειρία καλώντας τον να αλληλεπιδράσει μαζί τους, να τις φωτογραφίσει και να φωτογραφηθεί. 01/12/2022-08/01/2023, 17.00-00.00.

“Τάνγκραμ” του Δημήτρη Αναστασίου

Η Ανθρώπινη Κατάσταση - Δημήτρης Αναστασίου έκθεση "Τάνγκραμ" Citronne Gallery

Στην Citronne Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Δημήτρη Αναστασίου “Τάνγκραμ” που περιλαμβάνει μία ενότητα με 19 σπονδυλωτά / πολύπτυχα ζωγραφικά έργα.

Ο τίτλος παραπέμπει στο αρχαίο κινέζικο παζλ στο περίγραμμα του οποίου ο παίκτης κατασκευάζει ένα σχήμα με εφτά πλακίδια διαφορετικού σχήματος. Τα εφτά πλακίδια μπορούν να σχηματίσουν αναρίθμητες μορφές. Κατά συγγενή αναλογία, τα πολύπτυχα αφηγηματικά έργα του Αναστασίου, καθώς εξηγεί ο ίδιος, συνδυάζουν περισσότερες από μία εικόνες και συνδυάζονται με περισσότερους από έναν τρόπους.

Τα έργα έχουν ως βασικό άξονα το στοιχείο της αινιγματικής αφήγησης η οποία, εσκεμμένα, αφήνεται ανοιχτή σε εκδοχές. Ο καλλιτέχνης αφηγείται, προβάλλει μια προσωπική εκδοχή της πραγματικότητας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει, να δημιουργήσει μια άλλη προσωπική εκδοχή, δηλαδή να ερμηνεύσει την αφήγηση- ακόμη και να την αλλάξει τελείως.

Info: citronne.com

Μετά τον ρόλο: Πορτρέτα γνωστών ηθοποιών στη γκαλερί Κουρντ

πορτρέτο του Άρη Σερβετάλη Βαγγέλης Κύρης

Από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2023, παρουσιάζονται στην Γκαλερί Κουρντ είκοσι τέσσερα φωτογραφικά πορτρέτα ηθοποιών, Ελλήνων και ξένων, μέσα από τα οποία τρεις φωτογράφοι εκφράζουν τρεις πολύ διαφορετικές στάσεις απέναντι στον ή την ηθοποιό. Τόσο ως ανθρώπους, πρόσωπα όσο και ως καλλιτεχνικές οντότητες όπως αυτές προκύπτουν ΜΕΤΑ την ερμηνευτική κατάθεση καθενός ή καθεμιάς κατά τη διάρκεια της τελεστικής διαδικασίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης στην Γκαλερί Κουρντ θα δουν αγαπημένες φυσιογνωμίες και εκφράσεις, κοστούμια, αξεσουάρ, στάσεις, κίνηση και κυρίως τα βλέμματα των ηθοποιών Τζον Μάλκοβιτς, Κέιτ Γουίνσλετ, Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Άγγελα Βίνκλερ, Γκερντ Φος, Σόφι Ρόις, Μάρτιν Βούτκε, Μισέλ Πικολί, Μπρούνο Γκαντς, Γουίλεμ Νταφόε, Ιρέν Ζακόμπ, Καριοφυλλιάς Καραμπέτη, Κριστίνα Χόγιος, Θέμιδας Μπαζάκα, Κατερίνας Διδασκάλου, Άρη Σερβετάλη, Λένας Παπαληγούρα, Θανάση Γιαννακόπουλου, Σεργκέι Πολούνιν, Γιάννη Στάνκογλου και Αντίνοου Αλμπάνη.

Info: Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12 – 8 μμ. και Σάββατο 11 – 3 μμ. Τόπος: Kourd Gallery, Κασσιανής 2 και Φαναριωτών. Τηλέφωνο: 2106426573. gallerykourd.gr.

“Μνήμες του δρόμου”

michelisfoundation

Με τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών συνεργασίας με το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, φιλοξενεί την έκθεση με θέμα “Μνήμες του δρόμου”, σε επιμέλεια Βαγγέλη Αθανασόπουλου, παρουσιάζοντας ανέκδοτο αρχειακό υλικό του Serge Collet και της ομάδας Μνήμη(Mnémé).

Ο Serge Collet (1950–2016) ήταν Γάλλος εθνολόγος ο οποίος το 1978 ίδρυσε την ομάδα Μνήμη (Mnémé), μια ανεξάρτητη ερευνητική πρωτοβουλία στην οποία συμμετείχαν οι José Cordon, Yvette Izabel – στην οποία οφείλουμε τις φωτογραφίες της έκθεσης -, και Marcel Scheer. Η ομάδα Μνήμη αφιερώθηκε στη συστηματική καταγραφή, ταξινόμηση και μελέτη των διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές αυτής του 1980, παράγοντας ένα εκτενές και ανεκμετάλλευτο ακόμη αρχείο.

Η έκθεση εξερευνά τις σχέσεις μεταξύ εικόνας και σώματος, φωτογραφίας και γνώσης, αρχείου και συλλογικής μνήμης, μέσα από μία επιλογή αρχειακών φωτογραφιών, που αφορούν μία συγκεκριμένη διαδήλωση. Αυτή της 23ης Μαρτίου 1979, γνωστή και ως Πορεία στο Παρίσι των εργατών της χαλυβουργικής βιομηχανίας. H διαδήλωση αυτή ήταν το αποκορύφωμα της κινητοποίησης των εργατών και των κατοίκων των περιοχών της Βόρειας Γαλλίας που πλήττονταν άμεσα από το σχέδιο Νταβινιόν για την “αναδιάρθρωση” της χαλυβουργικής βιομηχανίας, το οποίο προέβλεπε 22.000 απολύσεις.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη, 10:00 – 15:00 | Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή, 12:00 – 20:00. Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή – Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων, Βασιλίσσης Σοφίας 79, Αθήνα. michelisfoundation.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα