Μιχάλης Καλογήρου: Οργή για τις δηλώσεις Αλιβιζάτου περί “μικροψυχίας Τσίπρα στο θέμα Κασιδιάρη”

Μιχάλης Καλογήρου: Οργή για τις δηλώσεις Αλιβιζάτου περί “μικροψυχίας Τσίπρα στο θέμα Κασιδιάρη”
Ο Μιχάλης Καλογήρου. Eurokinissi

Για "μικροψυχία του Τσίπρα" μίλησε ο Νίκος Αλιβιζάτος προκαλώντας αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου. Σκληρή απάντηση από τον Μιχάλη Καλογήρου. "Ο ΣΥΡΙΖ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ' αυτούς που παρακολουθούσαν".

Συνεχίζεται η σκληρή κόντρα που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα της απαγόρευσης της καθόδου του κόμματους Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές, μετά την τροπολογία της κυβέρνησης και την απόφαση του Αρείου Πάγου. Πρακτικά, η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι στελέχη του Κασιδιάρη θα καταφέρουν να μπουν τελικά στη Βουλή μέσα από το κόμμα ΕΑΝ, ή αν μπουν σε κάποιον πιθανό ακροδεξιό συνασπισμό κομμάτων.

Μάλιστα, το ΕΑΝ δεν αποκλείστηκε από τη Δικαιοσύνη παρότι ο επικεφαλής του και δικαστικός Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε οριστεί πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη και ανακοίνωσε την κάθοδο με το δικό του σχηματισμό μόνο όταν διαπίστωσε τον κίνδυνο να μείνει εκτός λόγω νομικών διεργασιών. Τα παραπάνω συζητήθηκαν στις συνεντεύξεις που έδωσαν την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος χαρακτήρισε “μικρόψυχη” τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας αντιδράσεις στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας, Μιχάλης Καλογήρου, αντιδρώντας στις δηλώσεις Αλιβιζάτου τονίζει πως εκ του αποτελέσματος, “καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά”. Τόνισε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε θεσμική σοβαρότητα και όχι μικροψυχία.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης:

“Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονος ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερρίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματουχους.

Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία”.

Την Τρίτη, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος χαρακτήρισε “μικρόψυχη” τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αρνήθηκε να υποβάλει (ως ΣΥΡΙΖΑ) υπόμνημα προς τον Αρειο Πάγο ενόψει της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αλιβιζάτος ανέφερε: “Είχα αναλάβει την πρωτοβουλία να κάναμε ένα υπόμνημα από κοινού τα τρία μεγάλα κόμματα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Αυτή η πρωτοβουλία, δυστυχώς, έμεινε πίσω. Επειδή, να το πούμε πάλι ευθέως, δεν το θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι κρίμα. Αν βγαίναμε και οι τρεις μαζί θα είμασταν ισχυρότεροι και πολιτικά και ηθικά”.

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε σχετικά ο κ. Τσίπρας, ο κ. Αλιβιζάτος απάντησε: “Είναι μικρόψυχο. Νομίζω τα λέει όλα αυτή η λέξη. Είναι μικρόψυχο”.

Τσίπρας: Ας βγει ο Μητσοτάκης να παριστάνει τον πολέμιο της Ακροδεξιάς, που έχει στο εσωτερικό του τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Γεωργιάδη

Από τη δική του μεριά, ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, δικαιολόγησε την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει υπόμνημα, αναφέροντας:

“Πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης για να καταφεύγει σε τέτοιου είδους κατηγορίες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλη την Αριστερά, γιατί και το ΚΚΕ δεν ψήφισε τις απανωτές τροπολογίες. Και το γεγονός ότι χρειάστηκε να καταθέσει τρεις τροπολογίες για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο απαγόρευσης καθόδου του κόμματος του κ. Κασιδιάρη δείχνει ότι κάτι δεν έκανε καλά.

Εμείς, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, πιστεύουμε ότι οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή, όχι όμως για να κάνουν καμπάνια προεκλογική από τη φυλακή, διότι τρία χρόνια τώρα κάνει καμπάνια ο κ. Κασιδιάρης και τώρα το θυμηθήκανε. Πρέπει να είναι στη φυλακή. Εκεί είναι η θέση τους, διότι είχαν μια εγκληματική οργάνωση, όπως αποφάνθηκε η ελληνική δικαιοσύνη. Με ένα πάρα πολύ απλό τρόπο μπορούσε το ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει με τεράστια πλειοψηφία, πιστεύω, να μην κατέβει ο κ. Κασιδιάρης και οποιοδήποτε κόμμα τον είχε στο συνδυασμό του. Με μια απλή προσθήκη σε τροπολογία που καταθέσαμε που έλεγε ότι δεν θα μπορεί να κατέβει στις εκλογές κανένα κόμμα που θα έχει στους συνδυασμούς του, καταδικασμένο”.

Και συνέχισε, αιτιολογώντας: “Το να ορίσεις τους δικαστές και τον Άρειο Πάγο να γίνονται κριτές της πολιτικής ζωής και το ποια κόμματα μπορούν να κατέβουν ή δεν μπορούν να κατέβουν, και ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός και ποιος δεν είναι ο πραγματικός αρχηγός. Αυτό μας οδηγεί σε μια περιπέτεια. Και νομίζω ότι αυτή η περιπέτεια τέσσερις μήνες τώρα που το συζητάμε έχει φουσκώσει τον Κασιδιάρη. Έχει φουσκώσει την Ακροδεξιά, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης όλου του πολιτικού συστήματος ο Κασιδιάρης”.

“Εμείς δεν υπερψηφίσαμε αυτή την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση γιατί τη θεωρούμε προβληματική. Και να σας πω και κάτι άλλο. Εξόχως προβληματικό θεωρούμε όλο αυτό το οποίο βλέπουμε αυτές τις μέρες. Πριν από 20-30 μέρες, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, αλλά νομίζω λίγο πριν το Πάσχα, είχε βγει με καταγγελία ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του 1ου Τμήματος, πρώην Αντιπρόεδρος – παραιτήθηκε – ο κ. Τζανερρίκος και κατήγγειλε την κυβέρνηση και προσωπικά, εάν δεν κάνω λάθος, τον υπουργό Επικρατείας, τον κ. Γεραπετρίτη, ότι τον κάλεσε εξωδίκως σε καφέ πέριξ του Μαξίμου για να του ζητήσει να διευθετήσει το ζήτημα. Και μάλιστα του έταξε και κάποια θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή, μετά την αφυπηρέτησή του από το δικαστικό σώμα. Νομίζω ότι όλο αυτό το πράγμα, κατά την άποψή μου είναι μια άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά, η οποία δεν μπορεί να σταθεί και φουσκώνει την Ακροδεξιά. Διότι αν θέλεις να αντιμετωπίσεις και να υπερασπιστείς τη δημοκρατία, δεν αξιοποιείς μεθόδους οι οποίες είναι εξωθεσμικές ή παραθεσμικές. Δεν κάνεις καλό στη δημοκρατία χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον πολέμιο της Ακροδεξιάς, που έχει στο εσωτερικό του τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Γεωργιάδη και να λέει ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κόμματα της Αριστεράς ψαρεύουν στην Ακροδεξιά. Είναι ντροπή να το λέει αυτό, αλλά τι να κάνουμε! Εμείς θα κάτσουμε να αναμετρηθούμε με την παράνοια; Αυτό είναι παράνοια”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα