“Sushi terror”: Θύελλα αντιδράσεων για τις φάρσες σε εστιατόρια στην Ιαπωνία

“Sushi terror”: Θύελλα αντιδράσεων για τις φάρσες σε εστιατόρια στην Ιαπωνία
Εστιατόριο σούσι (φωτογραφία αρχείου) iStock

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία της Ιαπωνίας για τις ιογενείς και άκρως ανθυγιεινές φάρσες που κάνουν άγνωστοι σε εστιατόρια σούσι.

Διαστάσεις “τρομοκρατίας” έχουν λάβει στην Ιαπωνία οι φάρσες που κάνουν άγνωστοι σε εστιατόρια σούσι της χώρας, προκαλώντας ανησυχία αλλά και οργή.

Το “Sushi terror“, όπως έχει ονομαστεί η “δράση” των ασυνείδητων πελατών, είναι φάρσες κατά τις οποίες οι άγνωστοι πειράζουν και χαλούν τα πιάτα σούσι που περνούν από μπροστά τους, τα οποία φυσικά προορίζονται για άλλους πελάτες του εκάστοτε εστιατορίου όπου γευματίζουν. Όμως δεν μένουν μόνο στο να τα αποδομούν.

Βίντεο από τις άκρως ανθυγιεινές φάρσες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Τον περασμένο μήνα, ένα τέτοιο βίντεο έγινε viral καθώς ένας άνδρας φαίνεται να γλείφει ένα μπουκάλι σάλτσας σόγιας σε έναν μεταφορέα σούσι, ενώ παράλληλα συνέθλιβε τα πιάτα σούσι πάνω στον ιμάντα του εστιατορίου.

Σε άλλο βίντεο άγνωστος φάνηκε να βάζει wasabi στο πιάτο κάποιου άλλου, ενώ άλλος έγλειφε τα chopsticks ενός πελάτη του εστιατορίου.

Τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται να έχουν λάβει χώρα σε εστιατόρια μεγάλων αλυσίδων στην Ιαπωνία και το “trend” έχει τρομοκρατήσει πολλούς Ιάπωνες και έχει θορυβήσει πολλές αλυσίδες σούσι με ιμάντα μεταφοράς – τοπικά γνωστές ως kaitenzushi.

“Ξέρω ότι οι άνθρωποι από το εξωτερικό ανυπομονούν να φάνε σούσι εδώ, επομένως, ως Ιάπωνας, ντρέπομαι για τέτοιες ενέργειες”, είπε μια γυναίκα στο BBC.

Άλλοι είπαν ότι είναι “φοβισμένοι” από την viral τάση, παραδεχόμενοι μάλιστα ότι είναι λιγότερο πρόθυμοι πλέον να πάνε σε εστιατόρια.

Πέρα όμως από το ότι έχουν συγκλονίσει εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα, οι συγκεκριμένες φάρσες έχουν οδηγήσει σε μεγάλη πτώση των τιμών των μετοχών εταιρειών, όπως η αλυσίδα εστιατορίων Sushiro. Αυτό ώθησε πολλές αλυσίδες kaitenzushi να κάνουν δημόσιες εκκλήσεις στους παραβάτες να σταματήσουν το σαμποτάζ στα πιάτα τους, ενώ ορισμένα εστιατόρια έλαβαν πιο δραστικές λύσεις, επιλέγοντας να σταματήσουν να λειτουργούν τον ιμάντα μεταφοράς των πιάτων, όπου θεωρητικά τα πιάτα μένουν “αφύλακτα”.

Στην ανατολική Ιαπωνία, η αλυσίδα Choushimaru είπε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τους μεταφορικούς ιμάντες της, αφού ένας πελάτης τοποθέτησε ένα αποτσίγαρο σε ένα βάζο με τουρσί τζίντζερ.

Το προσωπικό θα φέρνει πλέον τα πιάτα απευθείας στους πελάτες και θα μοιράζει καρυκεύματα και σάλτσες μόνο όταν έχουν καθίσει.

Αρκετές αλυσίδες εστιατορίων σούσι έχουν ήδη απειλήσει ότι θα κινηθούν νομικά, ενώ σημειώθηκαν και οι πρώτες συλλήψεις παραβατών.

Η αστυνομία στην πόλη Nagoya της κεντρικής Ιαπωνίας ισχυρίζεται ότι ο Ryoga Yoshino, 21 ετών, έγλειψε ένα μπουκάλι σάλτσας σόγιας σε ένα εστιατόριο σούσι με ιμάντα μεταφοράς Kura Sushi στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ φέρεται να ενεπλάκησαν επίσης δύο ανήλικοι 19 και 15 ετών. Η αστυνομία είπε ότι οι ενέργειές τους συνιστούσαν παρεμπόδιση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα