Καιρός: Συνεχίζονται οι αλκυονίδες μέρες μέχρι την Τρίτη

Καιρός: Συνεχίζονται οι αλκυονίδες μέρες μέχρι την Τρίτη
Καιρός ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISS

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά για την εποχή με μικρή πτώση από την Τετάρτη .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή (19/2) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΈΡΑ 20-02-2023

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει τους 13 με 16 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 21-02-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-02-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και τα βόρεια τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα