Μάριος Παπαγεωργίου: Δεν φαίνεται να του ανήκει το κρανίο που είχε εντοπιστεί – Τι δείχνουν οι έρευνες

Μάριος Παπαγεωργίου: Δεν φαίνεται να του ανήκει το κρανίο που είχε εντοπιστεί – Τι δείχνουν οι έρευνες
Ο Μάριος Παπαγεωργίου

Σε άντρα ηλικίας 40-50 ετών, και όχι στον Μάριο Παπαγεωργίου, φαίνεται ότι ανήκει το κρανίο που είχε εντοπιστεί σε επιτόπια έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Έντεκα χρόνια από την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, μία μαρτυρία από τον χώρο των φυλακών έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στο «Φως στο Τούνελ» για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, μιας και το πτώμα του 26χρονου οπτομέτρη δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Κρατούμενος σε φυλακές υποστήριξε πως γνωρίζει το σημείο που άφησαν το άψυχο σώμα του Μάριου και έδωσε στην εκπομπή σχετικές λεπτομέρειες.

Η πληροφορία–βόμβα οδήγησε την ομάδα ερευνών του «Τούνελ» σε ένα βουνό της Αττικής.

Ο μάρτυρας υπέδειξε το σημείο που έκρυβε το μακάβριο μυστικό, προκειμένου να ηρεμήσει η μητέρα του μετά από τόσα χρόνια, όπως είπε.

Η έρευνα της εκπομπής στο δάσος έφερε στο φως ένα κρανίο. Η κινητοποίηση της Ασφάλειας ήταν άμεση. Άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έσπευσαν στο σημείο για να το περισυλλέξουν και να το στείλουν σε ειδικό εργαστήριο για την ανάλυσή του.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Από τα πρώτα στοιχεία που έρχονται, πάντως, δεν φαίνεται να επέρχεται λύση στο μυστήριο.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, το κρανίο που είχε εντοπιστεί σε επιτόπια έρευνα του «Τούνελ» κοντά στα Δερβενοχώρια δεν φαίνεται να ανήκει στον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου που απήχθη και δολοφονήθηκε σε ηλικία 26 χρονών.

Αυτή η εικόνα προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα των ειδικών ανθρωπολόγων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .

Οι οπές στο κρανίο δεν προέρχονται από σφαίρα, αλλά από χειρουργική επέμβαση που είχε προηγηθεί. Ηλικιακά οι ειδικοί μιλούν για άντρα ηλικίας 40-50χρόνων.

Οι οριστικές απαντήσεις για την ταυτότητα του ατόμου στον οποίο ανήκε το κρανίο θα δοθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μέσω εξέτασης DNA.

Τα αποτελέσματα του DNA θα δείξουν με τον πιο απόλυτο τρόπο αν το μακάβριο εύρημα σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση. Στην περίπτωση που τελικώς το γενετικό δείγμα δεν ταυτοποιηθεί, θα εισαχθεί στην Εθνική Βάση Αγνοουμένων για πιθανή διασταύρωση με άλλες περιπτώσεις εξαφανισμένων.

Ένα νέο κεφάλαιο έρευνας ξεκινά, λοιπόν, για τις αρχές που καλούνται να βρουν σε ποιον ανήκει το «ορφανό» εύρημα που υπέδειξε με σημαντική «ακρίβεια» στο «Τούνελ» κρατούμενος από τον ευαίσθητο χώρο των φύλακων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα