Εκλογές 2023: Σε ισχύ η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων

Εκλογές 2023: Σε ισχύ η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων
Κάλπη Eurokinissi

Η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 21ης Μαϊου έφτασε στο τέλος της. Το Σάββατο είναι ημέρα... ξεκούρασης για τα κομματικά επιτελεία.

Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (19/05) η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα όπως πραγματοποίηση ομιλιών, ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου και προεκλογική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.

Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα

Tα αποτελέσματα των εκλογών θα γίνουν γνωστά πιο νωρίς πιο ποτέ.

Οπως ήδη ξέρουμε περίπου στις 9 το βράδυ, δύο ώρες δηλαδή μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα έχουμε στη διάθεσή μας το 80% των αποτελεσμάτων κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια το τελικό αποτέλεσμα.

Στις 12 το βράδυ άλλωστε θα έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για τη σταυροδοσία των βουλευτών σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 9.810.040, εκ των οποίων 4.760.042 άνδρες και 5.049.998 γυναίκες.

Οι ετεροδημότες που έκαναν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τις 115 χιλιάδες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα