Προς ρεκόρ Αλκυονίδων ημερών η Ελλάδα

Προς ρεκόρ Αλκυονίδων ημερών η Ελλάδα
Καλός καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε ΗΠΑ και Καναδά τις επόμενες μέρες, ενώ διατηρείται ο άνομβρος και ζεστός καιρός στη Νότια Ευρώπη. Τα προγνωστικά για τη χώρα μας.

Διατηρήθηκαν υψηλές οι θερμοκρασίες τη Δευτέρα (26/11) στη χώρα μας, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης λόγω της νοτιοδυτικής ροής θερμότερων αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής.

Στη χώρα μας, αν επαληθευτούν τα προγνωστικά και αυτής της εβδομάδος, θα έχουμε τελικά ρεκόρ ημερών Αλκυονίδων ημερών τουλάχιστον των τελευταίων 40 ετών.


Στη Βόρεια Αμερική διατηρήθηκαν επίσης οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλα τα ανατολικά τμήματα. Όμως η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς σε όλα τα ανατολικά τμήματα θα ανέβει αισθητά η θερμοκρασία και μάλιστα θα κυμανθεί σε υψηλές τιμές για την εποχή.

Μια απλή σύγκριση των παραπάνω σημερινών τιμών της 26ης Δεκεμβρίου με τις προβλεπόμενες της 31ης Δεκεμβρίου μας δείχνει τις μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές που προβλέπονται ειδικά στα ανατολικά τμήματα της Αμερικής.

Όλες οι ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά θα έχουν αρκετά ζεστό καιρό για την εποχή παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ χαμηλότερες θερμοκρασίες θα έχουν οι δυτικές Πολιτείες.

Στη χώρα μας η θερμοκρασία θα παρουσιάσει από την Πέμπτη πτώση επανερχόμενη την Πρωτοχρονιά κοντά σε κανονικές τιμές για την εποχή, για να ανέβει ξανά τις επόμενες ημέρες, όχι όμως πλέον σε πολύ υψηλές τιμές. Το μετεώγραμμα της Αθήνας είναι πολύ χαρακτηριστικό και σημειώνουμε ότι δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα σημαντικές βροχές.

Η αναλυτική εξέλιξη του καιρού παρουσιάζεται στο παραπάνω βίντεο.

Εμείς απλά επισημαίνουμε για την χώρα μας τη διατήρηση του σχεδόν αίθριου καιρού με βοριάδες 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα