Έλον Μασκ: Αποκλείει την επιστροφή του Άλεξ Τζόουνς στο Twitter – “Κανένα έλεος” για όσους εκμεταλλεύονται θανάτους παιδιών

Έλον Μασκ: Αποκλείει την επιστροφή του Άλεξ Τζόουνς στο Twitter – “Κανένα έλεος” για όσους εκμεταλλεύονται θανάτους παιδιών
Έλον Μασκ ap

Το νέο αφεντικό του Twitter είπε ότι δεν έχει "κανένα έλεος" για όσους εκμεταλλεύονται τους θανάτους παιδιών, όπως έκανε ο Άλεξ Τζόουνς με τις θεωρίες συνωμοσίας για τους πυροβολισμούς στο σχολείο Sandy Hook.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει τον λογαριασμό του συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς στο Twitter, λέγοντας ότι δεν έχει “κανένα έλεος” για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τους θανάτους παιδιών για προσωπική φήμη.

Το Twitter ανέστειλε οριστικά τους λογαριασμούς του Άλεξ Τζόουνς και του ιστότοπού του Infowars τον Σεπτέμβριο του 2018 για παραβίαση της πολιτικής καταχρηστικής συμπεριφοράς της πλατφόρμας.

Ο 48χρονος έγινε γνωστός επειδή προώθησε μια ψευδή θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook το 2012, μια προκλητική κίνηση για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο μακελειό. Ο Άλεξ Τζόουνς διατάχθηκε από αμερικανικό δικαστήριο να καταβάλει περισσότερα από 1,4 δισ. δολάρια (1,2 δισ. λίρες) σε ανθρώπους που υπέστησαν ζημία από τον ψευδή ισχυρισμό του ότι οι πυροβολισμοί, κατά τους οποίους έχασαν τη ζωή τους 20 παιδιά και έξι εκπαιδευτικοί, ήταν φάρσα.

Ο Μασκ φάνηκε να αποκλείει την επιστροφή του μέσω του Twitter. Ο συγγραφέας και podcaster Σαμ Χάρις ρώτησε τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter αν ήταν “καιρός να αφήσουμε τον Άλεξ Τζόουνς να επιστρέψει στο Twitter” και “αν όχι, γιατί όχι;”. στη συνέχιεα, και ο Κιμ Ντότκομ, επιχειρηματίας του διαδικτύου, ρώτησε επίσης αν ο Τζόουνς θα μπορούσε να επανέλθει στο Twitter προς το συμφέρον της “πραγματικής ελευθερίας του λόγου”.

“Κανένα έλεος” για όσους εκμεταλλεύονται τους θανάτους παιδιών

Σε απάντησή του, ο Μασκ εξήγησε πως είχε χάσει ένα παιδί – από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου το 2002 – και είπε ότι ο Τζόουνς χρησιμοποιεί το θάνατο των παιδιών για να προωθήσει τη δική του ατζέντα. Έγραψε στο Twitter: “Το πρωτότοκο παιδί μου πέθανε στην αγκαλιά μου. Ένιωσα τους τελευταίους χτύπους της καρδιάς του. Δεν έχω κανένα έλεος για κανέναν που θα χρησιμοποιούσε τον θάνατο παιδιών για κέρδος, πολιτική ή δόξα”.

Ο Μασκ έχει αρχίσει να αποκαθιστά λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί προηγουμένως στην πλατφόρμα, ενώ την Κυριακή ήρε τη μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διεξαγωγή δημοσκόπησης στο Twitter. Ο μισογύνης πρώην kickboxer Άντριου Τέιτ ήταν μεταξύ των λογαριασμών που επανέφερε.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός ράπερ Ye -πρώην Kanye West- έγραψε στο Twitter τον εβραϊκό χαιρετισμό shalom, αφού του επετράπη η πρόσβαση στον λογαριασμό του έξι εβδομάδες μετά το μπλοκάρισμά του του, όταν ανακοίνωσε ότι προχωρά σε “death con 3 On JEWISH PEOPLE”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα