Βίντεο: Φύλακες στο Μεξικό άφησαν 40 μετανάστες να καούν ζωντανοί σε κέντρο υποδοχής

Βίντεο: Φύλακες στο Μεξικό άφησαν 40 μετανάστες να καούν ζωντανοί σε κέντρο υποδοχής
Στιγμιότυπο από το βίντεο ντοκουμέντο από το κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μεξικό Caption/Twitter

Βίντεο ντοκουμέντο από κέντρο κράτησης μεταναστών του Μεξικό, στο οποίο 40 κρατούμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο, ήρθε στη δημοσιότητα προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς δείχνει τους φύλακες να αποχωρούν μόλις ξεκινάει η φωτιά.

Σαράντα μετανάστες βρήκαν φρικτό θάνατο στο Μεξικό από πυρκαγιά που έβαλαν οι ίδιοι στο κελί που κρατούνταν σε κέντρο μεταναστών στη Σιουδάδ Χουάρες, για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη απέλασή τους.

Αρχικά, έγινε γνωστό από την ανακοίνωση της διοίκησης της πολιτείας της Τσιουάουα ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τη μεταγωγή περίπου 70 μεταναστών που είχαν απομακρυνθεί από τους δρόμους της μεξικανικής πόλης. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, απομακρύνθηκαν άτομα κυρίως βενεζουελανής καταγωγής, αλλά και άλλες εθνικότητες, που ζητιάνευαν στους δρόμους και μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού στη Σιουδάδ Χουάρες.

Μετά την είδηση της πυρκαγιάς και τον θάνατο δεκάδων κρατουμένων, ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ, επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους μετανάστες, δηλώνοντας ότι “δεν πίστευαν ότι οι φωτιές που άναψαν για να διαμαρτυρηθούν θα προκαλούσε αυτή την ανείπωτη τραγωδία”.

Ωστόσο, βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε μεξικανός δημοσιογράφος και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών, δείχνει τους φύλακες να απομακρύνονται μόλις ξεκινάει η φωτιά, αφήνωντας, ουσιαστικά, τους μετανάστες, να καούν ζωντανοί.

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα