Ανάσταση: Σε κλίμα κατάνυξης το “Χριστός Ανέστη” σε όλη τη χώρα

Ανάσταση: Σε κλίμα κατάνυξης το “Χριστός Ανέστη” σε όλη τη χώρα
Ο ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ INTIME NEWS

Με τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα να πρωταγωνιστούν τελέστηκε για μια ακόμα χρονιά η Ανάσταση σε όλη τη χώρα. Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών.

Σε κλίμα κατάνυξης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση σε όλη την χώρα, με τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά να πρωταγωνιστούν.

Στην Αθήνα, για μια ακόμη χρονιά, το έθιμο στον Νέο Κόσμο, έκλεψε την παράσταση, καθώς στο άκουσμα του “Χριστός Ανέστη” δεκάδες μολότοφ και βεγγαλικά δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα, κυριολεκτικά, “εκκρηκτική”.

Δείτε παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το NEWS 24/7:

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και χιλιάδων πιστών τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Στον Πειραιά, επίσης σε κατανυκτικό κλίμα γιορτάστηκε η Ανάσταση, στον Ιερό ναό Αγίας Τριάδας παρουσία και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν από τον προαύλιο χώρο του ιστορικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας στο κέντρο της πόλης. την Ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ λίγη ώρα μετά τις 12 έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη” ενώ πυροτεχνήματα και βεγγαλικά φώτισαν τνον ουρανό.

Ανάσταση, Ναός Αγίου Νικολάου του Ορφανού, Θεσσαλονίκη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εντυπωσιακός αλλά με μέτρο και ιδιαίτερη προσοχή για την ασφάλεια θεατών και πιστών ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος ανάμεσα στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής στην Χίο.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, ο αριθμός των ρουκετών ήταν τόσος ώστε αφενός το έθιμο να είναι εντυπωσιακό, αφετέρου να μη δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια θεατών, πιστών αλλά και κατοίκων των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στη ζώνη πυρός. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκτίμηση είναι ότι έπεσαν περίπου 20.000 ρουκέτες όταν προ πανδημίας ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 100.000.

Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης με τα φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό αναβίωσε το βράδυ της Ανάστασης (15/4) στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Εν μέσω κωδωνοκρουσιών και πυροτεχνημάτων, εψάλη το Χριστός Ανέστη και στις εκκλησίες της Πάτρας, με τους πιστούς να κατακλύζουν το εσωτερικό και τους προαύλιους χώρους των ναών.

Ανάσταση στην Πάτρα thebest.gr

Στην Κρήτη, το βράδυ της Ανάστασης γιορτάστηκε με χαρά και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται επί ποδός. Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο Ηράκλειο, η ΠΥ κλήθηκε σε όλες σχεδόν τις ενορίες όπου είχαν στηθεί αυτοσχέδιες φουνάρες για την καύση του Ιούδα.

Όπως αναφέρεται τα προβλήματα από τις εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν μετά το “Χριστός Ανέστη”, δεν ήταν πολλά και περιορίστηκαν σε μερικές πυρκαγιές οχημάτων.

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Τήνο, όπου γιόρτασε και την Ανάσταση. “Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση. Γίνεται έτσι ευκαιρία ατομικού και συλλογικού αναστοχασμού, αλλά και αφετηρία ελπίδας”, ανέφερε στο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κέρκυρα και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται να επισκεφθεί το Ναυτικό σταθμό Κέρκυρας. “Να ακολουθήσουν κι άλλες αναστάσεις, προσωπικές και συλλογικές” διαμήνυσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην Κρήτη από όπου ευχήθηκε “Καλή Ανάσταση, υγεία, ευημερία σε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες, σε όλο τον ελληνικό λαό”.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δήμητρης Κουτσούμπας έστειλε το πασχαλινό του μήνυμα από τη Λαμία, και ευχήθηκε “Καλό Πάσχα με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ότι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός”.

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γ.Βαρουφάκης, γιόρτασε το Πάσχα από την Αίγινα. “Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης” ανέφερε στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα