Στην κυβέρνηση δεν άρεσε η εικόνα με την έξωση Κολοβού, αλλά βρίσκει επαρκές το νομικό πλαίσιο

Στην κυβέρνηση δεν άρεσε η εικόνα με την έξωση Κολοβού, αλλά βρίσκει επαρκές το νομικό πλαίσιο
Βουλευτές της αντιπολίτευσης και αλληλέγγυοι έξω απο το διαμέρισμα της Ιωάννας Κολοβού. Eurokinissi

“Προφανώς μας προβληματίζει και είναι εντελώς εκτός της φιλοσοφίας μας”, δήλωσε ο Γ. Οικονόμου για τη βίαιη έξωση της Ι. Κολοβού. Εκτίμησε πάντως ότι το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας έχει αποδώσει

Οι εικόνες με την Αστυνομία συνοδεία δικαστικού επιμελητή να σπάει την πόρτα της κατοικίας της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να της γίνει έξωση για χρέος 15.000 ευρώ, προκάλεσαν αίσθηση και φέρνουν σε αμηχανία την κυβέρνηση, η οποία αποδοκιμάζει μεν την πρακτική, αλλά θεωρεί ότι το νομικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

“Προφανώς μας προβληματίζει και είναι εντελώς εκτός της φιλοσοφίας που είχαμε όταν διαμορφώναμε το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας”, δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διατηρώντας πάντως επιφυλάξεις κατά πόσον τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης ειναι όντως αυτά που έχουν δημοσιευθεί.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι το πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος των πολιτών έχει ως στόχο να αποτρέπει τέτοιες περιπτώσεις.

Εμείς έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο, ώστε οι ευάλωτοι να μη χάνουν την πρώτη κατοικία”, τόνισε.

Στο ερώτημα πάντως εάν η κυβέρνηση θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, ο κ. Οικονόμου απάντησε ουσιαστικά αρνητικά δείχνοντας ότι η κυβέρνηση θεωρεί το ισχύον πλαίσιο επαρκές: “Υπάρχει ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία, που ξεκινά από τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, την επιδότηση σε ανθρώπους από το κράτος για να πληρώνουν δόσεις σαν ενοίκιο, εφόσον πάει σε φορέα το σπίτι για να το επανακτήσουν μετά απο 12ετία. Ένα πλάισιο που έχει αποδώσει και βασικός στόχος είναι προφανώς η τήρηση της νομιμότητας, εξάντληση κάθε δυνατότητας προστασίας ευάλωτων και η δυνατότητα αποτροπής σε στρατηγικούς κακοπληρωτές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα