Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο
Βροχές EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πιθανώς χαλαζοπτώσεις και τοπικά πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές, στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο . Σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 11/3/1953 σφοδρή θύελλα έπληξε ι τη Λευκάδα με ανυπολόγιστες καταστροφές στη γεωργία.
  • Το 2006 είχαμε ισχυρή βραδινή καταιγίδα με χαλάζι στην Αττική.
  • Το 2015 σημειώθηκε χαλάζι στα Χρυσοκελάρια Μεσσηνίας .
  • Ο κόσμος κάνει πατινάζ πάνω στον παγωμένο Ρήνο στις 11 Μαρτίου 1929.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα