Κατατίθεται η τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη μέχρι την Παρασκευή

Κατατίθεται η τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη μέχρι την Παρασκευή
Ηλίας Κασιδιάρης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Γ. Οικονόμου προανήγγειλε τη νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση κομμάτων με πραγματική ή εικονική συμμετοχή καταδικασμένων για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα μπλοκάρει την κάθοδο του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, στις εκλογές, θα καταταθεί σήμερα ή αύριο στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ειδικότερα ότι θα επεκταθεί η υφιστάμενη ρύθμιση, ώστε να περιλαμβάνεται απαγόρευση της καθόδου στις εκλογές κομμάτων με πραγματική ή εικονική ηγεσία καταδικασθέντων για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις.

Επισήμανε ότι το Σύνταγμα ορίζει ότι η οργάνωση και δράση των κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί τη Δημοκρατία και εκτίμησε συνεπώς ότι η διάταξη είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, αφού αποκλείει μόνο τη συμμετοχή στην ηγεσία των κομμάτων.

“Είναι χρέος όλων μας να εξαντλήσουμε κάθε συνταγματική δυνατότητα για να μην επιστρέψουμε σε μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Είναι ώρα ευθύνης και κοινής απάντησης από όλους”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Στο ερώτημα εάν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη ρύθμιση- μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη έστω και μόνη της, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν επιφυλάξεις, ο κυβερνητικός εκπροσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει εδώ και πολύ καιρό. από τον περασμένο Νοέμβρη, μία ευρύτατη συναίνεση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επανέλαβε δε ότι η προωθούμενη διάταξη “είναι απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα και απολύτως καθαρή στην επιδίωξη της” και υποστήριξε ότι: “Είναι θέμα ευθύνης του συνόλου του πολιτικού κόσμου να τοποθετηθεί με σαφήνεια εάν θα παραμερίσει σκοπιμότητες διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας απέναντι στους νεοναζί και τους εγκληματίες.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα