Η πεταλούδα του Τσίπρα και οι ευχές του Βαρουφάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως το εννοούσε όταν δήλωνε πως έγινε χειμερινός κολυμβητής ενώ ο γραμματέας του Μέρα 25 αποχαιρέτησε όσους έφυγαν και καλωσόρησε όσους έρχονται.

Η πεταλούδα

Την πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλύψει δημοσίως ότι είναι χειμερινός κολυμβητής ήταν στον χαιρετισμό του στους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, τις μέρες που συζητούνταν ο προϋπολογισμός. Για όσους δεν τον πίστεψαν τα τεκμήρια «ήχου και εικόνας» βρίσκονται ήδη από χθες στα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στο βίντεο που φιλοξενείται στην εφαρμογή «tik-tok» και απευθύνεται στις (πολύ) νέες γενιές ο Αλέξης Τσίπρας κολυμπά με στυλ «πεταλούδα» που θεωρείται η πιο δύσκολη από τις τεχνικές κολύμβησης.

Τώρα το αν το σχόλιο του «μια χειμερινή βουτιά βοηθάει πάντα να παίρνεις καθαρές αποφάσεις» έχει πολιτικές προεκτάσεις το αφήνουμε στην φαντασία της. Η επικαιρότητα μία φορά έδειξε ξεκάθαρα πως ο πρόεδρος ενός κόμματος του μεγέθους του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή απέναντι σε καταστάσεις και διλλήματα που απαιτούν καθαρό μυαλό.

Στη γειτονιά του

Να σας πούμε πάντως πως πριν από τις βουτιές στο Σούνιο, το Σάββατο το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας εντοπίστηκε σε Σαββατιάτικη έξοδο, στη γειτονιά του. Οικογενειακώς και με φιλικό ζεύγος είχε την ευκαιρία για λίγη ανάπαυλα σε γνωστό στέκι της πλατείας του Αγίου Ανδρέα, πιο γνωστή ως «πλατεία Λαμπρινής», πολύ κοντά στην κατοικία του.

Το ενδιαφέρον ήταν ότι πολλοί νέοι που βρέθηκαν εκεί θέλησαν να μιλήσουν μαζί του. Το κλίμα, όπως αποτυπώθηκε, ήταν εγκάρδιο, δείγμα ότι στη νέα γενιά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα πάει πολύ καλά.

Λήξαν

Το επεισόδιο με τον Παύλο Πολλάκη «θεωρείται λήξαν». Σαφές το μήνυμα της Κουμουνδούρου μετά την αναταραχή που προκάλεσε η ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή Χανίων. Όπως φαίνεται τα «πυροσβεστικά» αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησαν στην περίπτωση αυτή σε συνδυασμό με την άμεση αποφασιστικότητα που επέδειξε η ηγεσία του. Άλλωστε και η αναφορά Πολλάκη σύμφωνα με την οποία το πρώτιστο είναι να πέσει η Ν.Δ και μάλιστα «με κρότο» δείχνει το πνεύμα που πρυτάνευσε, απολύτως συμβατό με τις αναγκαιότητες της προεκλογικής περιόδου.

Προφανώς τα όσα συνέβησαν σχετίζονται άμεσα με τις εκλογικές ισορροπίες του νομού Χανίων. Όμως όλα δείχνουν πως οποιαδήποτε άλλη τροπή και αν έπαιρναν τα πράγματα κανείς δεν θα έβγαινε κερδισμένος από την υπόθεση. Η – λογική – συνέχεια των πραγμάτων είναι να μην συζητηθούν περισσότερο τέτοια ζητήματα. Τουλάχιστον δημοσίως.

Ευχές

Χαιρετισμούς και …αποχαιρετισμούς, με ευχές, είχε η ομιλία του Γιάννη Βαρουφάκη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Μέρα 25.

Ο γραμματέας του κόμματος καλωσόρισε τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που προχωρούν σε εκλογική σύμπραξη με το Μέρα 25 παρουσία των δύο γραμματέων της, Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνα Τσίχλη όπως και άλλων στελεχών του χώρου. Επισήμως αυτά θα ολοκληρωθούν σε επικείμενες συνεδριάσεις των οργάνων αλλά όσοι γνωρίζουν λένε ότι πρόκειται για «τελειωμένη δουλειά».

Επίσης όμως ο Γιάννης Βαρουφάκης «αποχαιρέτισε» και τα στελέχη του κόμματος που διάλεξαν άλλους πολιτικούς χώρους. Είπε πως «ευχόμαστε καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στα μνημονιακά κόμματα σε όσους έφυγαν, που απ’ ότι φαίνεται ούτε αυτή θα έχουν».

Προφανώς η «καμπάνα» χτύπησε για την Κωνσταντίνα Αδάμου που θα κατέβει με το ΠΑΣΟΚ, την Φωτεινή Μπαδήμα που χθές «ανακοινώθηκε» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως την Αγγελική Αδαμοπούλου. Άλλωστε στο Μέρα 25 δεν κρύβουν τα …χαμόγελα δικαίωσης, για την τροπή που πήρε η σχέση της εν λόγω βουλεύτριας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δίρφυς, το νερό “μπαίνει” στο αυλάκι και με νέα προϊόντα

Νέα προϊόντα που αναμένεται να “περπατήσουν” στον κλάδο HORECA – εστίαση, ξενοδοχεία κτλ – ετοιμάζει, όπως ανέφερε σε συνάντηση με δημοσιογράφους με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας του οργανισμού “Ελλα-δικά μας”, η Δίρφυς, που παράγει το ομώνυμο νερό. Όπως είπε ο CEO της εταιρίας Νικόλαος Σέρρας εντός του έτους ετοιμάζονται οι γραμμές για γυάλινες συσκευασίες, ένα προϊόν “έκπληξη” με σφραγίδα καινοτομίας αλλά και μια συνέργεια για το “μαστιχόνερο” με τη Mediterra, τον επιχειρηματικό βραχίονα των μαστιχοπαραγωγών της Χίου. Το “νερό” μπαίνει στο αυλάκι, όπως φαίνεται για μια εταιρεία που “ανέστησε” με επιμονή ο Ν. Σέρρας.

Εξαγορές με ορίζοντα τις εξαγωγές

Σε κινήσεις εξαγορών προβαίνουν πολλές επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου για να ενισχύσουν το αποτύπωμά τους στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, την πρώτη της εξαγορά μετά την είσοδο του VNK Capital προχωρά η Παλίρροια Σουλιώτη.Πρόκειται για την εξαγορά εταιρείας παραγωγής προϊόντων ζύμης με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος και εκ των βασικών μετόχων της Παλίρροια, Κωνσταντίνος Σουλιώτης, μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης Horeca, είπε ότι η εξαγορά έχει κλείσει και απομένουν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί και να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.Δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας ωστόσο ο τζίρος της κινείται πέριξ των 17 εκατ. ευρώ και πρόκειται για μια υγιή και ισχυρή εταιρεία.

Επίσης στην επέκτασή της στο εξωτερικό προσβλέπει η Cafetex ΑΒΕΕ, εταιρεία που διακινεί το μπραντ Coffeeway, εξαγοράζοντας αγγλική εταιρεία μεταποίησης στιγμιαίου καφέ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννο Μπενόπουλο “βρισκόμαστε στη διαδικασία του due diligence. Έχουμε υπογράψει ήδη προσύμφωνο. Εφόσον όλα πάνε καλά ως το τέλος του Μάρτη θα έχουμε ρίξει τις τελικές υπογραφές”, σημείωνε σε μία συζήτηση που έγινε στο περιθώριο της φετινής έκθεσης HORECA.

Η βρετανική εταιρία έχει παραγωγή αρωματικού στιγμιαίου καφέ ιδιωτικής ετικέτας, πραγματοποιώντας πωλήσεις σε 30 χώρες κάτι που αποτελεί “βατήρα” για τη διεθνή επέκταση και της ίδιας της Cafetex. “Όταν αγοράζεις μία εταιρεία περιλαμβάνονται κι αυτά που τη συνοδεύουν. Πρώτα απ’ όλα αγοράζεις το τζίρο της, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι 8 εκατ. ευρώ, αποκτάς πρόσβαση στο πελατολόγιο της σε 30 διαφορετικές χώρες και άλλα πολλά”, εξήγησε ο Γ. Μπενόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα