Καναδάς: Το μεσαίο δάχτυλο δεν είναι έγκλημα, είναι δικαίωμα

Καναδάς: Το μεσαίο δάχτυλο δεν είναι έγκλημα, είναι δικαίωμα
istock

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση στον Καναδά, το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο είναι μια χειρονομία που μπορεί να μην είναι πολιτισμένη ή ευγενική, αλλά "δεν είναι έγκλημα".

Το να δείξεις το μεσαίο σου δάχτυλο στον γείτονα μπορεί να μην είναι ευγενικό εκ μέρους σου, αλλά προστατεύεται από το σύνταγμα, αν βέβαια ζεις στον Καναδά.

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, το να ορθώνει κανείς το μεσαίο του δάχτυλο αποτελεί κομμάτι του δικαιώματος του ατόμου στην ελευθερία της έκφρασης σύμφωνα με το καναδικό σύνταγμα.

Σε μια απόφαση 26 σελίδων, ο δικαστής Dennis Galiatsatos της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ απέρριψε την υπόθεση εναντίον ενός άνδρα που κατηγορήθηκε ότι παρενόχλησε τον γείτονά του σε προάστιο του Μόντρεαλ, σύμφωνα με τον Guardian.

“Για να είμαστε απολύτως σαφείς, δεν είναι έγκλημα να δείχνεις το δάχτυλο σε κάποιον”, ανέφερε στην απόφασή του με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου.

“Το να κουνάς το παροιμιώδες πουλί είναι ένα θεόσταλτο, κατοχυρωμένο στον καταστατικό χάρτη δικαίωμα που ανήκει σε κάθε Καναδό“, πρόσθεσε, αναφερόμενος στον καταστατικό χάρτη δικαιωμάτων και ελευθεριών του Καναδά.

Ο κατηγορούμενος, ο Neall Epstein, δάσκαλος και πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί από την αστυνομία τον Μάιο του 2021 επειδή απείλησε και χτύπησε τον γείτονά του στο Beaconsfield του Κεμπέκ.

Η χειρονομία “μπορεί να μην είναι πολιτισμένη, μπορεί να μην είναι κόσμια, μπορεί να μην είναι ευγενική… ωστόσο, δεν μπορεί να προκαλέσει ποινική ευθύνη”, αποφάνθηκε ο Galiatsatos.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα