Σκέρτσος: Κατάργηση φόρων για ασφαλή οδήγηση από τον Ιανουάριο του 2024

Σκέρτσος: Κατάργηση φόρων για ασφαλή οδήγηση από τον Ιανουάριο του 2024
Άκης Σκέρτσος INTIME

"Είναι σημαντικά τα κίνητρα για να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποκαλύπτοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει την χρήση ψηφιακών εφαρμογών.

Στην τηλεματική και τις ψηφιακές εφαρμογές που μπορούν να καταγράφουν την οδηγική συμπεριφορά και να δίνουν χρήσιμες συμβουλές στους οδηγούς αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο Action24 την Παρασκευή (05/05), αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει της χρήση τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η χρήση των ψηφιακών εφαρμογών μπορεί να έχει επιπτώσεις και επιβάρυνση στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων ή και κάποιο μπόνους αν δείχνει καλή οδηγική συμπεριφορά».

«Είναι σημαντικά τα κίνητρα για να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά. Πρέπει να εστιάσουμε στην επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς, του καλού οδηγού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτό είναι η αλλαγή νοοτροπίας που θέλουμε και για τους δημοσίους υπαλλήλους και για τους οδηγούς. Να επιβραβεύεται ο καλός οδηγός, να έχει χαμηλότερο ασφάλιστρο. αυτό πώς μπορεί να γίνει; Η τεχνολογία δίνει λύσεις, κι εμείς έχουμε αποφασίσει να δώσουμε και φορολογικά κίνητρα στους οδηγούς που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές» σημείωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα