Αντιδρούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην απόφαση Πούτιν για τα πυρηνικά: “Μία από τις τελευταίες σημαντικές συμφωνίες”

Αντιδρούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην απόφαση Πούτιν για τα πυρηνικά: “Μία από τις τελευταίες σημαντικές συμφωνίες”
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντεμπεργκ, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν AP Photo/Jacquelyn Martin

Αντονι Μπλίνκεν και Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας τον να την επανεξετάσει.

Αμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας από τη συμφωνία New START για τα πυρηνικά.

“Η ανακοίνωση της Ρωσίας ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη New START είναι άκρως ανεύθυνη” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στην Αθήνα.

Ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “έτοιμες να συζητήσουν για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων ανά πάσα στιγμή με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στον κόσμο ή στις σχέσεις μας”.

Από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι “λυπάται” για την απόφαση της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι “ολόκληρη η αρχιτεκτονική ελέγχου των εξοπλισμών έχει διαλυθεί”. “Ενθαρρύνω έντονα τη Ρωσία να επανεξετάσει την απόφασή της και να σεβαστεί τις υπάρχουσες συμφωνίες” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο “περισσότερα πυρηνικά όπλα και λιγότερος έλεγχος των εξοπλισμών καθιστούν την κατάσταση πιο επικίνδυνη. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή είναι μία από τις τελευταίες σημαντικές συμφωνίες ελέγχου των εξοπλισμών που έχουμε“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα