Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στο Παρίσι: Τηλεδιάσκεψη χωρίς αποτέλεσμα με Κόπτση για την απαξίωσή τους

Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στο Παρίσι: Τηλεδιάσκεψη χωρίς αποτέλεσμα με Κόπτση για την απαξίωσή τους

Καμία συγκεκριμένη δέσμευση δεν ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με μέλη της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι.

Το αποτέλεσμα της διάσκεψης που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι Ελληνες του Παρισιού.

Και αυτό γιατί, όπως γνωστοποίησαν, ο κ. Κόπτσης δεν ανέλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την ενίσχυση των Τμήματων Ελληνικής Γλώσσας τα οποία, όπως έχουμε υπογραμμίσει, έχουν απαξιωθεί.

Χαρακτηριστικά, τόνιζαν τα εξής: “Μετά από πολύμηνη αναμονή, πραγματοποιήθηκε επιτέλους η τηλεδιάσκεψη, που είχαν ζητήσει η Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και οι Σύλλογοι Γονέων των ΤΕΓ Παρισιού, με τον Γενικό Γραμματέα της Α/θμιας, Β/μιας Εκπ/σας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κυρίου Α. Κόπτση.

Στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκησε μια ώρα, η Κοινότητα και οι γονείς επεσήμαναν για πολλοστή φορά την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΤΕΓ του Παρισιού λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών. Οι γονείς επισήμαναν στον Γενικό Γραμματέα πως η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο στο θέμα των αποσπάσεων έχει πλήξει με δραματικό τρόπο την δυναμική της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Παρίσι.

Η σοβαρότερη συνέπεια της μη απόσπασης επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών είναι η εγκατάλειψη των ΤΕΓ από πολλούς γονείς και μαθητές. Οι συμμετέχοντες απαίτησαν από τον Γενικό Γραμματέα την επίλυση του προβλήματος για την νέα σχολική χρονιά.

Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε προσεκτικά τα σοβαρά προβλήματα και ζητήματα των ΤΕΓ ωστόσο δεν πρότεινε κάποια ουσιαστική λύση όπως του ζητήθηκε. Δεσμεύτηκε να τους ξανά συναντήσει μετά το Πάσχα σε μια νέα τηλεδιάσκεψη με σκοπό την εύρεση από κοινού λύσεων στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Η Κοινότητα και οι Σύλλογοι Γονέων δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να λάβουν ουσιαστικές λύσεις από το Υπουργείο Παιδείας που αδιαφορεί από την αρχή της χρονιάς.

Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων

Σύλλογοι Γονέων ΤΕΓ Παρισιού

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα