Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
www.stagefotos.com

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

“Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω”

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε, το επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, “Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω” ταξιδεύει στην Αθήνα, από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο αφιέρωμα, εμπλουτισμένο από εικόνες, βίντεο και υλικό ιστορικών αρχείων, το οποίο υποστηρίζεται από σύγχρονα τεχνικά μέσα, την ιστορική επιμέλεια του Αν. Καθηγητή Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας κ. Βλάση Βλασίδη, την παραστατική αφήγηση του ηθοποιού κ. Αλέξανδρου Νικολαΐδη και την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη κ. Γιάννου Αιόλου.

Οι επισκέπτες – θεατές από κάθε άκρη της Αθήνας, αλλά και οι περαστικοί επιβάτες της στάσης Σύνταγμα του Μετρό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά μισή ώρα, από τις 9:30 έως τις 20:00, καθημερινά.

“Μέσα” στο video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου Julian Mommert

Παράλληλα με τις (sold-out) παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν.

  • Σύλληψη, σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου
  • Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
  • Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

“Η ποίηση των εικαστικών” με τον Α. Βολανάκη και τον Γ. Ισιδώρου

Η ποίηση των εικαστικών' με τον Α. Βολανάκη και τον Γ. Ισιδώρου Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσειςΜε τα λόγια (γίνεται)”, έχοντας αφιερώσει 11 χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, στη 12η περίοδό τους προσκαλούν δημιουργούς άλλων τεχνών για να παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.

Στην δεύτερη σχετική εκδήλωση, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, προσκεκλημένοι είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αντώνης Βολανάκης και Γιάννης Ισιδώρου.

Η εκδήλωση θα γίνει ‘ζωντανά’ την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται συγχρόνως μέσω live streaming από τη σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το κανάλι της στο You Tube. Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, 19:30.

Τι νιώθουν τα παιδιά στο άκουσμα της λέξης πόλεμος; Τι σημαίνει να νιώθεις διαφορετικός;

Ο Ηλιας Καρελλάς Fanis_Pavlopoulos

Ανοίγοντας συζητήσεις εντός και εκτός τάξης, ο Ηλίας Καρελλάς μας προσκαλεί στο πατάρι του Ιανού σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για εκπαιδευτικούς, γονείς, καλλιτέχνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, με προσκεκλημένους από τους χώρους των επιστημών και των τεχνών με αφορμή την παράσταση “Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι”.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι (αλφαβητικά):

  • Idra Kayne, ηθοποιός, τραγουδίστρια
  • Αρετή Κετιμέ, τραγουδίστρια, μουσικός
  • Αλεξία Παπακώστα, ΕΔΙΠ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης – ΕΚΠΑ
  • Ειρήνη Πετράκη, ψυχολόγος, θεατρολόγος
  • Δέσποινα Σαββοπούλου, δημοσιογράφος, θεατρολόγος

Η εκδήλωση (18:00 – 20:00) θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού (Σταδίου 24).

O ζωγράφος Γιώργος Κόρδης σε μια συνομιλία με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο

O ζωγράφος Γιώργος Κόρδης Εν Πλω

Στο Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “Εν Πλω” (στις 19:00) και στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων της σειράς “Αναλόγιο”, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του ζωγράφου Γιώργου Κόρδη με τον ποιητή και δοκιμιογράφο Δημήτρη Κοσμόπουλο, πάνω στο συγγραφικό έργο του πρώτου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα