Γαλλία: Είπε “σκουπίδι” τον Μακρόν και κινδυνεύει με 6 μήνες φυλακή

Γαλλία: Είπε “σκουπίδι” τον Μακρόν και κινδυνεύει με 6 μήνες φυλακή
Ο Εμανουέλ Μακρόν AP

H 50χρονη Βαλερί απέδωσε στον Γάλλο πρόεδρο τον χαρακτηρισμό σκουπίδι και πλέον κινδυνεύει τόσο με φυλάκιση όσο και με πρόστιμο.

Μία 50χρονη Γαλλίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα φυλάκισης και την επιβολή “τσουχτερού” προστίμου για προσβλητικό χαρακτηρισμό στο facebook εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Βαλερί έγραψε πράγματι πριν από μερικές ημέρες ένα τέτοιο σχόλιο εναντίον του Γάλλου προέδρου για τον οποίο επέλεξε το χαρακτηρισμό “σκουπίδι”. Η ίδια όμως ισχυρίζεται ότι αφενός ήθελε να κάνει ένα λογοπαίγνιο και αφετέρου ότι τέτοιου είδους σχόλια έγιναν χιλιάδες για τον Μακρόν τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Η Βαλερί πάντως συνελήφθη (!) στο σπίτι της την περασμένη Παρασκευή και ακολούθως της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για περιφρόνηση και προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η δίκη της θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου και όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ η 50χρονη κινδυνεύει με 6μηνη φυλάκιση και επιβολή προστίμου ύψους 22.500 ευρώ.

“Απλώς θέλουν να με χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα. Στο Facebook υπάρχουν πολλά τέτοια σχόλια αλλά δεν έχει διωχθεί κανείς. Προφανώς δεν είμαι δημόσιος εχθρός για τη χώρα” τονίζει η Βαλερί η οποία περιμένει πλέον την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα