Ιταλία: Μετανάστες προσπάθησαν να κάνουν πειρατεία σε τουρκικό πλοίο – Επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων

Ιταλία: Μετανάστες προσπάθησαν να κάνουν πειρατεία σε τουρκικό πλοίο – Επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων
Πλοίο με μετανάστες στην Ιταλία (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Salvatore Cavalli

Ιταλικές ειδικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για να απελευθερώσουν πλήρωμα τουρκικού εμπορικού πλοίου, τον έλεγχο του οποίου επιχείρησαν να πάρουν παράτυποι μετανάστες.

Μεγάλη κινητοποίηση από τις ιταλικές ειδικές δυνάμεις σημειώθηκε την Παρασκευή (09/06), προκειμένου να αποτρέψουν πειρατεία σε τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο βρισκόταν στ’ ανοικτά της Νάπολης.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ιταλικού στρατού, της οικονομικής αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα, δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες φέρεται να προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του τουρκικού εμπορικού πλοίου Galata Seaways. Το πλήρωμα, αποτελούμενο από 22 μέλη, κατάφερε να ειδοποιήσει το κέντρο επιχειρήσεων της Άγκυρας, το οποίο και επικοινώνησε με τις ιταλικές αρχές ζητώντας άμεση βοήθεια.

Οι άνδρες του Τάγματος Σαν Μάρκο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού κατέβηκαν στο πλοίο από ελικόπτερο και κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα είκοσι δυο μέλη του πληρώματος.

Αρχικά το πλοίο κατευθυνόταν στη Γαλλία, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε κοντά στην ιταλική πόλη Σορέντο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάποιοι από τους μετανάστες απείλησαν το πλήρωμα με μαχαίρι.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως οι παράτυποι μετανάστες κρύφτηκαν μέσα στο πλοίο και, συγκεκριμένα, κλείστηκαν μέσα στο αμπάρι, πριν αναχωρήσει από την Τουρκία, γι’ αυτό και η επιχείρηση διήρκησε πολλές ώρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα