Γαλλία: “Το Παρίσι πρέπει να μάθει να ζει με τους αρουραίους”, λέει η δήμαρχος

Γαλλία: “Το Παρίσι πρέπει να μάθει να ζει με τους αρουραίους”, λέει η δήμαρχος
Αρουραίοι iStock

Μετά από χρόνια μάχης με αρουραίους του Παρισιού, η δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα ιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, αποφάσισε να ιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση με τους αρουραίους που κατακλύζουν την Πόλη του Φωτός:

“Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι;” αναρωτιέται η δήμαρχος. Μετά από χρόνια μάχης με τα συγκεκριμένα ζώα, αυτή την εβδομάδα η διοίκηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιτύχει μια πιο ειρηνική κατάσταση συνύπαρξης με τα τρωκτικά.

“Με την καθοδήγηση της δημάρχου, αποφασίσαμε να σχηματίσουμε μια επιτροπή για το ζήτημα της συγκατοίκησης», ανακοίνωσε η Anne Souyris, αντιδήμαρχος δημόσιας υγείας της πόλης, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Συμβούλιο του Παρισιού.

Πρόσθεσε ότι η ομάδα θα αναλάβει να βρει τη μέθοδο αντιμετώπισης των αρουραίων, που θα είναι πιιο «αποτελεσματική» για τους Παριζιάνους.

Η ανακοίνωση, όπως αναφέρει το politico, αντιμετωπίστηκε με αντιδράσεις από πολιτικούς όπως ο Geoffroy Boulard, δήμαρχος του 17ου Διαμερίσματος της πόλης, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα ανησυχίες για τον «πολλαπλασιασμό των αρουραίων».

Ωστόσο, οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, όπως το Paris Animals Zoopolis, χαιρέτησαν την νέα προσέγγιση του ζητήματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα